Håll dig säker med Norton utan att offra hastigheten när du spelar

Oavsett om du är en konkurrenskraftig spelare eller en avslappnad spelare, förstår du vikten av att skydda dig själv när du spelar eller surfar direkt på nätet. Du vet att hackare rutinmässigt riktar in sig på hemnätverk och onlinekonton för spelare och streamers. Men du vill inte offra PC-prestanda. En finjusterad dator, höghastighetsinternetanslutning och ett optimerat hemnätverk är avgörande för att du ska få ut det mesta av din spel PC-installation.

Det är därför fler och fler spelare föredrar att skydda sig med Norton Security. Förutom att vara bästa i klassen vad det gäller internetsäkerhet och cyberförsvar, erbjuder Norton Security också verktyg för prestandahantering som kan användas för att optimera datorns prestanda.

Vi designade Norton med spelare i åtanke. Vi vill inte avbryta dig när du spelar ditt favoritspel, oavsett om det är DOTA2 eller Legends League eller World of WarCraft.

Hur konfigurerar jag Norton för spel?

Vi har tillhandahållit funktioner för att avbryta varningar och bakgrundsuppgifter när du spelar spel eller strömmar. Dessa funktioner ser till att Norton har minimal påverkan på datorns prestanda.

Tyst läge & fullskärmsdetektering

Tyst läge

När du utför viktiga uppgifter, ser på film, eller spelar spel i fullskärmsläge kan du konfigurera Norton till att sluta skicka varningsmeddelanden och avbryta bakgrundsuppgifter som gör prestationen långsammare. Fullskärmsdetektering hjälper dig att aktivera tyst läge automatiskt när Norton upptäcker ett helskärmsprogram.

Konfigurera Norton till att avbryta varningar och bakgrundsuppgifter

• Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

• Klicka på Inställningar i Nortonfönstret.

• I fönstret Inställningar, klicka på Administrativa inställningar.

• Under Tyst läge Inställningar, i Tyst läge raden, slå på Tyst läge.

• Klicka på Verkställ, välj sedan den tid du vill stoppa meddelanden och bakgrundsuppgifter.

• Under Tyst läge Inställning, i raden Fullskärmsupptäckt flytta reglaget till för att undertrycka Norton-varningar och bakgrundsuppgifter när du använder fullskärmsapplikationer.

Norton aktiverar automatiskt tyst läge när du utför uppgifter som kräver högre utnyttjande av systemresurser. När Tyst läge är påslagen upphäver Norton bakgrundsaktiviteterna och låter uppgiften använda de maximala resurserna för bättre prestanda.

Lägg ditt spel till användardefinierade program i Tyst läge

• Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

• Klicka på Inställningar i Nortonfönstret.

• I fönstret Inställningar, klicka på Administrativa inställningar.

• Klicka på Konfigurera på raden Användardefinierade program under Inställningar för tyst läge.

• Klicka på Lägg till i fönstret Program för tyst läge (automatiskt).

• I dialogrutan Lägg till program kan du bläddra till den spelfil som du vill lägga till i listan Program för tyst spelläge. Markera filen och klicka sedan på Öppna.

• Klicka på OK.

Hur kontrollerar jag effekterna av Norton på min dator?

Norton Prestationsdiagram och Windows Task Manager visar Norton-minne och CPU-användning.

Norton Prestationsdiagram

Med Prestationsdiagram kan du analysera effekten av Norton på datorns prestanda. Den ger en grafisk representation av din CPU och minnesanvändning.

För att öppna fönstret Prestandadiagram, i Norton-fönstret (om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet klicka på Öppna ), dubbelklicka på Prestanda, och klicka sedan på Diagram.

Om du behöver hjälp med att optimera datorn för att få maximal prestanda, läs Åtgärda problem med långsam dator.

Hur konfigurerar jag Norton brandväggen för mina spel?

Smart brandvägg Programkontroll kan du styra hur programmen på din dator ska ansluta till internet. Vi rekommenderar att du ändrar åtkomst av dina spel till Tillåt i Programkontroll. Om du inte ser spelet i listan Programkontroll kan du behöva lägga till det.

Lägg till spel till Programkontroll

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Nortonfönstret.

3. I fönstret Inställningar, klicka på Brandvägg.

4. I fönstret Bransväggsinställningar, på Programkontroll fliken, välj ditt spel från listan och ställ sedan in åtkomst till Tillåt.

Om du inte ser spelet i listan klickar du på Lägg till.

5. I dialogrutan Välj ett program, bläddra till den körbara filen i det spel som du vill lägga till.

6. Klicka på Öppna.

7. Analysera programmets ryktesinformation i fönstret Säkerhetsvarning.

Norton hämtar och visar säkerhetsomdömet och den rekommenderade åtkomstinställningen.

8. Från listrutan Alternativ, välj Tillåt alltid, och klicka sedan på OK.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v120728646
Operativsystem:
Senast ändrat: 19/11/2019