Beveiliging met Norton tijdens gaming zonder op snelheid in te boeten

Of u nu een fanatieke of casual gamer bent, u weet hoe belangrijk beveiliging is wanneer u games speelt of online streamt. U weet dat hackers het doorgaans op thuisnetwerken en online accounts van gamers en streamers gemunt hebben. Maar u wilt niet dat de prestaties van uw pc verslechteren. Een goed afgestemde pc, snelle internetverbinding en geoptimaliseerd thuisnetwerk zijn cruciaal als u alles uit uw gaming-pc wilt halen.

Daarom kiezen steeds meer gamers voor Norton Security. Norton Security biedt niet alleen de beste internetbeveiliging en cyberverdediging in zijn klasse, maar levert ook de tools voor prestatiebeheer die u kunt gebruiken om de prestaties van uw pc te optimaliseren.

We hebben Norton ontworpen voor gamers. We willen u niet onderbreken terwijl u uw favoriete game speelt, of dit nu DOTA2, League of Legends of World of WarCraft is.

Hoe configureer ik Norton voor gaming?

Norton biedt functies om waarschuwingen en achtergrondtaken te onderbreken terwijl u gamet of streamt. Zo heeft Norton een minimaal effect op de prestaties van uw pc.

Stille modus en Schermvullende detectie

Modus zonder toezicht

Wanneer u op volledig scherm belangrijke taken uitvoert, films kijkt of games speelt, kunt u Norton configureren zodat u geen waarschuwingen ontvangt en achtergrondtaken die de prestaties vertragen, worden onderbroken. Met Schermvullende detectie kunt u Stille modus automatisch inschakelen wanneer Norton een toepassing op volledig scherm detecteert.

Norton configureren om waarschuwingen en achtergrondtaken te onderbreken

• Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

• Klik op Instellingen in het Norton-venster.

• Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

• Schakel Stille modus in onder Instellingen voor Stille modus in de rij Stille modus.

• Klik op Toepassen en selecteer hoelang waarschuwingen en achtergrondtaken moeten worden onderbroken.

• Zet onder Instellingen voor Stille modus in de rij Schermvullende detectie de schakelaar op Aan om waarschuwingen en achtergrondtaken van Norton te onderbreken wanneer u toepassingen op volledig scherm uitvoert.

Norton schakelt Modus zonder toezicht automatisch in wanneer u taken uitvoert die meer systeemresources vereisen. Als de Modus zonder toezicht is ingeschakeld, worden de achtergrondactiviteiten onderbroken en kan de taak het maximumaantal resources gebruiken voor betere prestaties.

Uw game toevoegen aan Gebruikergedefinieerde programma's in Modus zonder toezicht

• Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

• Klik op Instellingen in het Norton-venster.

• Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

• Klik op Configureren in de rij Gebruikergedefinieerde programma's onder Instellingen voor Stille modus.

• Klik in het venster Programma's met stille modus op Toevoegen.

• Ga in het dialoogvenster Programma toevoegen naar de locatie van de game die u aan de lijst Programma's met stille modus wilt toevoegen. Selecteer het bestand en klik op Openen.

• Klik op OK.

Hoe controleer ik de impact van Norton op mijn pc?

In Norton-prestatiegrafiek en Windows Taakbeheer ziet u het geheugen- en CPU-gebruik van Norton.

Norton-prestatiegrafiek

Met Prestatiegrafiek kunt u het effect van Norton op de prestaties van uw computer analyseren. Deze grafiek biedt een grafische weergave van uw CPU- en geheugengebruik.

Als u het venster Prestatiegrafiek wilt openen, dubbelklikt u in het Norton-venster op Prestaties en klikt u vervolgens op Grafieken. (Als u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Grafieken.)

Als u hulp nodig heeft om uw computerprestaties te optimaliseren, leest u Problemen met een langzame computer verhelpen.

Hoe configureer ik Norton Firewall voor mijn games?

Via het Programmabeheer voor Slimme firewall kunt u bepalen hoe de programma's op uw computer verbinding maken met internet. Het is raadzaam toegang van uw games te wijzigen naar Toestaan in Programmabeheer. Als u de game niet op de lijst Programmabeheer ziet, moet u de game mogelijk toevoegen.

Game toevoegen aan Programmabeheer

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op Instellingen in het Norton-venster.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Selecteer in het venster Firewallinstellingen op het tabblad Programmabeheer uw game in de lijst en stel de toegang in op Toestaan.

Klik op Toevoegen als u de game niet op de lijst ziet staan.

5. In het venster Programma selecteren gaat u naar het uitvoerbare bestand voor de game die u wilt toevoegen.

6. Klik op Openen

7. Analyseer de reputatiegegevens van het programma in het venster Beveiligingswaarschuwing.

De reputatiegegevens en aanbevolen toegangsinstelling worden door Norton opgehaald en weergegeven.

8. In het vervolgkeuzemenu Opties selecteert u Altijd toestaan en klikt u vervolgens op OK.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v120728646
Besturingssysteem:
Laatste wijziging: 19/11/2019