Slå på eller stäng av Norton-säkerhetskopia

När alternativet Säkerhetskopiering är aktiverat så säkerhetskopierar Norton-produkten filerna automatiskt när datorn är inaktiv. Om du vill inaktivera det tillfälligt kan du stänga av det inifrån programmet.

När du inaktiverar säkerhetskopieringen ändras dess status i Nortons huvudfönster från Skyddad till Inaktiverad. I läget Inaktiverad inaktiverar Norton-produkten all automatisk säkerhetskopiering av filer. Använd alternativet Kör säkerhetskopiering i huvudfönstret om du vill säkerhetskopiera filerna från alla säkerhetskopior.

Du kan aktivera eller inaktivera säkerhetskopiering i fönstret Inställningar, i fönstret Inställningar för säkerhetskopiering eller i fönstret Information om säkerhetskopiering.

Så här gör du för att aktivera eller inaktivera säkerhetskopiering från fönstret Inställningar

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Gör något av följande under Snabbkontroller i fönstret Inställningar :

• Avmarkera Säkerhetskopiering om du vill stänga av funktionen.

• Markera Säkerhetskopiering om du vill aktivera funktionen.

Så här gör du för att aktivera eller inaktivera säkerhetskopiering från fönstret Inställningar för säkerhetskopiering

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Inställningar i fönstret Säkerhetskopiering

4. Gör något av följande i fönstret Inställningar för säkerhetskopiering :

• Flytta reglaget På/Av till Av för att inaktivera säkerhetskopiering.

• Flytta reglaget På/Av till för att aktivera säkerhetskopiering.

5. Klicka på Tillämpa i fönstret Inställningar.

Så här aktiverar eller inaktiverar du säkerhetskopiering från fönstret Information om säkerhetskopiering

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Säkerhetskopiering i Norton-produktens huvudfönster och sedan på Visa detaljer.

3. Välj något av följande på fliken Information om säkerhetskopiering under Vad du kan göra :

• Klicka på Stäng av säkerhetskopiering om du vill inaktivera funktionen.

• Klicka på Aktivera säkerhetskopiering om du vill aktivera säkerhetskopiering.