Bestanden en mappen toevoegen aan of uitsluiten van uw back-upsets

Met Norton kunt u in uw back-upsets back-ups zetten van verschillende bestandstypen, zoals foto-, muziek- of videobestanden. U kunt bestanden of mappen specificeren die bestandstypen bevatten die normaal in uw back-upsets worden opgenomen en deze uitsluiten van back-ups. U kunt ook bestandsextensies toevoegen of verwijderen die normaal deel uitmaken van de standaardbestandstypen.

Bestanden en mappen toevoegen aan of uitsluiten van uw back-upset

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Dubbelklik op Back-up in het hoofdvenster van Norton. Klik vervolgens op Back-upsets.

3. Selecteer de back-upset die u wilt configureren op het tabblad Overzicht in het venster Back-upsets beheren.

4. Ga naar het tabblad Wat en vink Bestandstype bewerken aan om de extensies in bestandstypen voor afbeeldingen, muziek, video en andere bestandstypen te wijzigen.

5. Klik onder Bestandstypen op Configureren naast een bestandstype. In het venster dat verschijnt, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer extensies in de lijst om ze uit het bestandstype te verwijderen.

• Klik op Nieuwe toevoegen om extra extensies aan de lijst toe te voegen.

• Klik op Opslaan.

6. Klik op Bestanden en mappen toevoegen of uitsluiten op het tabblad Wat. In het venster dat verschijnt, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Bestand opnemen of Bestand uitsluiten. Ga in het venster Zoeken naar bestanden naar een bestand om toe te voegen of te verwijderen en klik op Openen.

• Klik op Map opnemen of Map uitsluiten. Ga in het venster Zoeken naar mappen naar een bestand om toe te voegen of te verwijderen en klik op OK.

7. Klik in het venster Back-upsets beheren op Instellingen opslaan.

Bestanden en mappen toevoegen aan of uitsluiten van een back-upset in Windows Verkenner

1. Klik met de rechtermuisknop in Windows Verkenner op de map of het bestand, selecteer Norton Security en navigeer naar Aan back-up toevoegen / Van back-up uitsluiten.

De optie Aan back-up toevoegen / Van back-up uitsluiten in het snelmenu wordt pas ingeschakeld nadat u uw back-up heeft geconfigureerd en wanneer de vensters Back-upsets beheren en Bestanden herstellen zijn gesloten.

2. Klik op de back-upset met het bestand dat of de map die u wilt uitsluiten.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20534334
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 18/07/2019