Norton-bescherming voor Windows 7 nadat Microsoft ondersteuning beëindigt

Microsoft heeft officieel aangekondigd dat Windows 7 vanaf 14 januari 2020 niet meer wordt ondersteund. Uw Norton-producten blijven Windows 7 ondersteunen in de nabije toekomst.

Als u Windows 7 gebruikt, dan ontvangt uw Norton-clientbeveiligingssoftware niet langer de nieuwe software-updates die gebruikers van ondersteunde versies van Windows (Windows 10, Windows 8 en Windows 7 Service Pack 1) wel ontvangen.

Uw Norton-clientbeveiligingssoftware blijft echter de nieuwste malwaredefinities van LiveUpdate, kwetsbaarheidsupdates en oplossingen voor compatibiliteitsproblemen ontvangen.

Houd er rekening mee dat, naast het gebruik van de meest up-to-date beveiligingsproducten, het ook belangrijk is om de nieuwste servicepacks en patches voor uw besturingssysteem te gebruiken om uw computer te beschermen.

Aangezien Microsoft heeft aangekondigd dat er geen patches meer worden gepubliceerd voor Windows 7, kunnen deze computers het doelwit worden van cybercriminelen, vooral als er nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt in het besturingssysteem. Afhankelijk van de aard van de bedreigingen, kan Windows 7 ontvankelijk zijn voor virussen en risico's, waarvoor recentere iteraties van Windows immuun zijn. Daarom is het zeer raadzaam uw Windows 7-computer zo snel mogelijk te upgraden naar een ondersteund besturingssysteem.

Veelgestelde vragen

1. Wordt Windows 7 onveilig nadat er vanaf 14 januari 2020 geen ondersteuning meer wordt geboden door Microsoft?

Microsoft zegt zelf: 'Als je na het beëindigen van de ondersteuning Windows 7 blijft gebruiken, zal je pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico's.'* De reden is dat Microsoft nu geen technische hulp meer biedt voor gebruikers van Windows 7. Microsoft levert geen besturingssysteemupdates meer die zijn vereist om kwetsbaarheden op Windows 7 te verhelpen. Hier vindt u de aankondiging over het beëindigen van ondersteuning voor Windows 7.

2. Raad NortonLifeLock een update naar een ander besturingssysteem aan?

Ja. Als u een Windows 7-computer heeft, is het zeer raadzaam zo snel mogelijk te upgraden naar een moderner en ondersteund besturingssysteem.

3. Wat adviseert NortonLifeLock als ik Windows 7 blijf gebruiken?

Als u ervoor kiest Windows 7 te blijven gebruiken, raden we een combinatie van best practices aan:

• Zorg dat uw Windows 7-systeem de nieuwste updates van Microsoft heeft die vóór 14 januari 2020 beschikbaar waren.

• Migreer naar toepassingen die worden ondersteund met beveiligingsupdates en patches op Windows 7.

• Zorg dat uw beveiligingssoftware up-to-date is en actief ondersteund wordt door uw beveiligingsleverancier op Windows 7.

4. Als ik de nieuwste versie van Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360, of Norton Security gebruik, ontvang ik dan nog steeds updates en virusdefinities op Windows 7?

Ten tijde van deze Veelgestelde vragen is de nieuwste, belangrijke versie van deze oplossingen versie 22.x. Op dit moment ondersteunen we deze oplossingen met de software-update en virusdefinities voor alle ondersteunde versies van Microsoft Windows (waaronder Windows 7 SP1).

5. Als ik een oudere versie van Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360, of Norton Security gebruik, ontvang ik dan nog steeds software-updates en virusdefinities op Windows 7?

Versies van Norton-oplossingen ouder dan 22.x worden ondersteund op basis van de volgende richtlijnen:

• We bieden updates van virusdefinities voor een periode van 3 jaar na de release van elke belangrijke softwareversie.

• Als u updates van virusdefinities ontvangt voor een oudere versie, blijft u de definitiesets ontvangen die compatibel zijn met alle Windows-platforms die uw Norton-oplossing ondersteunt.

• Als u ondersteuning nodig heeft voor een oudere versie, moet u mogelijk updaten naar de nieuwste versie van de oplossing tijdens het ondersteuningsproces.

6. Ondersteunt NortonLifeLock Windows 7 in haar volgende belangrijke release van Norton-beveiligingsoplossingen?

Ons doel is de best mogelijke bescherming te bieden voor de breedste set besturingssystemen die door onze klanten worden gebruikt. Afhankelijk van beveiligingsbehoeften en ontwikkeling bieden toekomstige versies van Norton-beveiligingsoplossingen mogelijk geen ondersteuning meer voor verouderde besturingssystemen. Zoals altijd bieden we expliciete systeemvereisten in de documentatie voor elke software-update die we uitgeven.

7. Wat gebeurt er met de beveiliging van mijn geïnstalleerde Norton-client als ik van Windows 7 naar Windows 10 upgrade?

De beveiliging van de Norton-client wordt gemigreerd wanneer u uw besturingssysteem van Windows 7 naar Windows 10 bijwerkt via de door Microsoft aanbevolen procedure. Lees voor meer informatie Windows 10 downloaden.

NortonLifeLock is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van gegevens, opinies, adviezen of beweringen op sites van derden. NortonLifeLock biedt deze links uitsluitend voor uw gemak. Het aanbieden van dergelijke links impliceert niet dat NortonLifeLock de inhoud van dergelijke sites onderschrijft, aanbeveelt of er verantwoordelijkheid voor accepteert.

* https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v133925318
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 27/01/2020