Een nieuwe Windows-gebruikersaccount aanmaken voor uw kind om toezicht te houden met behulp van Norton Family

Als u één computer heeft die door meerdere gebruikers wordt gedeeld, raden wij u aan afzonderlijke gebruikersaccounts te maken. Elke gebruiker kan zich aanmelden bij Windows met zijn/haar eigen gebruikersnaam en wachtwoord en eigen instellingen hebben.

Met een afzonderlijke gebruikersaccount kan Norton Family de regels die u voor uw kind heeft geconfigureerd, nauwkeurig toepassen. Er kunnen ook nauwkeurige rapporten worden gemaakt over de online activiteiten van uw kind.

Als uw computer één gebruikersaccount heeft, is dit naar alle waarschijnlijkheid een Beheerdersaccount. Maak een standaardgebruikersaccount maken voor ieder kind. Met een standaardgebruikersaccount kan uw kind geen beheerderstaken uitvoeren, zoals het maken van gebruikersaccounts of het verwijderen van een toepassing.

Een nieuw lokaal account maken op Windows 11

1. Klik op de knop Start en vervolgens op Instellingen.

2. Klik op Accounts en vervolgens op Familie en andere gebruikers.

3. Klik op Account toevoegen.

4. Voer het e-mailadres van uw kind in en klik op Volgende.

5. Klik op Voltooien.

Een nieuw lokaal account maken op Windows 10

1. Klik op de knop Start en vervolgens op Instellingen.

2. Klik op Accounts en vervolgens op Familie en andere gebruikers.

3. Klik op Een familielid toevoegen.

Meld u aan met uw Microsoft-aanmeldingsgegevens.

4. Voer in het venster Iemand toevoegen de Microsoft-accountgegevens van het kind in.

Heeft u geen Microsoft-account, klik dan op Account maken voor kind en volg de instructies op het scherm.

Voer in het venster Iemand toevoegen de nieuwe Microsoft-accountgegevens in.

5. Klik op Volgende.

6. Klik op Lid en klik vervolgens op Uitnodigen.

7. Meld u aan bij het Microsoft-account van het kind om de uitnodiging te accepteren.

Een nieuw lokaal account maken op Windows 8.1

1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm, klik op Instellingen en vervolgens op Pc-instellingen wijzigen.

Gebruikt u een muis, ga dan naar de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omhoog, klik op Instellingen en vervolgens op Pc-instellingen wijzigen.

2. Klik op Accounts en klik vervolgens op Andere accounts.

3. Klik op Een account toevoegen en klik vervolgens op Aanmelden zonder een Microsoft-account (niet aanbevolen).

4. Klik op Lokaal account.

5. Voer een gebruikersnaam in voor het nieuwe account.

6. Voer het wachtwoord in en bevestig dit, voeg een wachtwoordhint toe en klik dan op Volgende.

7. Klik op Voltooien.

Een nieuw lokaal account maken op Windows 7

1. Klik in het menu Start op Configuratiescherm.

2. Klik in het Windows Configuratiescherm op Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht. Klik vervolgens op Gebruikersaccounts.

3. Klik op Een ander account beheren. Als u om een beheerderswachtwoord of bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of geeft u bevestiging.

4. Klik op Een nieuw account maken.

5. Selecteer het accounttype en klik op Account aanmaken.