Wat is de Norton Virus Protection Promise?

Virus Protection Promise omvat een virusverwijderingsservice die wordt geleverd door een Norton-expert en mogelijk bij de volgende in aanmerking komende abonnementen is inbegrepen: Norton 360-abonnementen (inclusief LifeLock), Norton Security (Standard, Deluxe, Premium), Norton Core Security Plus, Norton Small Business, Norton Internet Security, Norton AntiVirus, Norton 360 en Norton 360 Multi-Device. In het onwaarschijnlijke geval dat we het virus niet van uw pc, Mac, Android- en/of iOS-apparaat kunnen verwijderen, heeft u mogelijk recht op terugbetaling van uw abonnement.

Zie Voorwaarden en bepalingen voor meer informatie.

Deze stappen zijn voor de huidige versie van de Norton-producten. Als u een oudere versie heeft of niet weet welke versie u heeft, gaat u naar Norton Update Center.

Vaststellen of u in aanmerking komt voor de Norton Virus Protection Promise

De beschikbaarheid van de Norton Virus Protection Promise wordt weergegeven op de tab Services onder het kwalificerende abonnement wanneer u zich aanmeldt bij uw account.

1. Meld u aan bij uw account.

2. Selecteer het abonnement op de pagina Mijn abonnementen beheren en controleer of de Virus Protection Promise hiervoor beschikbaar is.

De Virus Protection Promise wordt weergegeven onder BIJKOMENDE VOORDELEN.

Norton Virus Protection Promise gebruiken wanneer u denkt dat een computer geïnfecteerd is

Als u denkt dat uw computer is geïnfecteerd, is het raadzaam een volledige systeemscan uit te voeren met uw Norton-product. Als u het probleem niet kunt oplossen door een volledige systeemscan uit te voeren, gebruikt u Norton Power Eraser, waarmee u de meeste bedreigingen snel kunt opsporen en verwijderen.

Een volledige systeemscan uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Dubbelklik op Beveiliging in het hoofdvenster en klik vervolgens op Scans.

3. Klik in het venster Scans onder Scans en taken op Volledige systeemscan. Klik vervolgens op Start.

4. Wanneer de scan is voltooid, klikt u op Voltooien.

Als u denkt dat uw computer nog steeds geïnfecteerd is of de infectie niet verwijderd is, gaat u naar de volgende sectie.

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren (op Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer u hierom wordt gevraagd, klikt u in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Ik ga akkoord.

Als u de licentieovereenkomst al heeft geaccepteerd, wordt u niet opnieuw gevraagd dit te doen.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze automatisch.

4. Selecteer in het venster Norton Power Eraser de optie Volledige systeemscan en klik op Nu uitvoeren.

5. Als u de rootkit-scan wilt opnemen, klikt u op Instellingen en schakelt u onder Scan- en logboekinstellingen de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) in. Klik vervolgens op Toepassen.

6. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Norton Power Eraser downloaden en een scan uitvoeren (op Windows XP/Vista)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Druk op de toetsen Ctrl + J om het venster Downloads in uw browser te openen en dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

Norton Power Eraser controleert of de nieuwe versie beschikbaar is en vraagt u deze te downloaden.

4. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

5. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

6. Wacht tot de scan is voltooid. Volg de instructies op het scherm.

Neem contact op met een Norton-expert

Als uw computer nog steeds geïnfecteerd is, neemt u contact op met Klantenservice en ondersteuning.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v62458994
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 01/11/2021