Søket oppdaget ingen trusler

Hvis søket ikke fant noen trusler på datamaskinen, er det lite sannsynlig at datamaskinen er infisert. Det kan være mange andre årsaker til at nettleseren din sender deg videre til andre nettsteder. Følg disse trinnene for å sikre at innstillingene dine stemmer.

TRINN 1

Sjekk at DNS-innstillingene er korrekte

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

kontroll

3. Klikk på ikonet Nettverk og Internett, og klikk på Nettverks- og delingssenter. Klikk på Endre innstillinger for nettverkskort i venstre rute.

På Windows XP: Dobbeltklikk på ikonet Nettverkttilkoblinger.

4. Høyreklikk på den nettverksadapteren som er i bruk, og klikk deretter på Egenskaper.

Hvis spørsmålet om Kontroll av brukerkonto vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. I vinduet Egenskaper for nettverkstilkobling, under Denne tilkoblingen bruker følgende elementer, klikker du på Internett-protokoll (TCP/IP) eller Internett-protokoll versjon 4 (TCP/IPv4).

6. Klikk på Egenskaper.

7. I vinduet Egenskaper for Internett-protokoll (TCP/IP), i kategorien Generelt, kontrollerer du innstillingene for DNS-server.

• Hvis radioknappen Bruk følgende DNS-serveradresser er valgt, kontrollerer du serveradressene. Kontroller at DNS-serveradressene som vises er de samme som Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren din har gitt deg.

• Hvis DNS-serveradressen begynner med 85.255.11x.x, er det sannsynlig at DNS-hurtigbufferen har blitt infisert etter et pharming-angrep.

TRINN 2

Rett opp feilaktige innstillinger for Windows-vertsfil

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Bytt ut stasjonsbokstaven hvis C :-stasjonen ikke er systemstasjonen.

3. Høyreklikk hver vertsfil du finner, og klikk deretter på Åpne med eller Åpne.

4. Dobbeltklikk Notisblokk i programlisten.

Innholdet i vertsfilen kan ligne på det du ser i dette vinduet:

5. Fjern linjer i vertsfilen som ikke begynner med #, med unntak av linjen 127.0.0.1 localhost.

6. Klikk på Lagre i Fil -menyen.

TRINN 3

Sjekk proxy-innstillingene

Hvis du ikke har konfigurert datamaskinen til å bruke proxy for Internett-forbindelsen, kan du hoppe over dette trinnet.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

inetcpl.cpl

3. I Egenskaper for Internett -vinduet, på Tilkoblinger -fanen, klikk på LAN-innstillinger.

4. Gjør ett av følgende:

• Dersom du ikke bruker proxy-servere, eller ikke kjenner til proxy-servere, bør du sørge for at alternativet Bruk en proxy-server for lokalnettet ikke er valgt.

• Dersom du bruker en proxy-server, må du passe på at innstillingene er korrekte.

5. Klikk på OK.

6. I vinduet Alternativer for Internett klikker du på Bruk og deretter på OK.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: kb20100816010815EN
Operativsystem: Windows
Sist endret: 19/07/2019