De scan heeft geen bedreigingen gedetecteerd

Als de scan geen bedreiging op uw computer heeft gedetecteerd, is de kans kleiner dat uw computer is geïnfecteerd. Er kunnen andere oorzaken zijn waarom uw webbrowser u omleidt naar andere websites. Volg deze stappen om te controleren of uw instellingen correct zijn.

STAP 1

DNS-instellingen controleren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

control

3. Klik op het pictogram Netwerk en internet en vervolgens op Netwerkcentrum. Klik op Adapterinstellingen wijzigen in het linkerdeelvenster.

In Windows XP: dubbelklik op het pictogram Netwerkverbindingen.

4. Rechtsklik op de actieve netwerkadapter en klik vervolgens op Eigenschappen.

Klik op Ja of Doorgaan wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt.

5. In het venster Eigenschappen van netwerkverbinding, onder 'Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig', klikt u op Internet Protocol (TCP/IP) of Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4).

6. Klik op Eigenschappen.

7. Controleer de DNS-serverinstellingen op het tabblad Algemeen van het venster Eigenschappen voor Internet Protocol (TCP/IP).

• Controleer de serveradressen als het keuzerondje De volgende DNS-serveradressen gebruiken is ingeschakeld. Zorg dat de weergegeven DNS-serveradressen hetzelfde zijn als de adressen die u van uw internetaanbieder of netwerkbeheerder hebt gekregen.

• Als het DNS-serveradres met 85.255.11x.x begint, is het waarschijnlijker dat de DNS-cache het doelwit is geworden van een pharming-aanval.

STAP 2

Onjuiste instellingen in het Windows-hostbestand corrigeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Vervang de letter van het station als C : niet het systeemstation is.

3. Klik met de rechtermuisknop op elk hostbestand dat is gevonden en klik vervolgens op Openen met of Openen.

4. Dubbelklik op Kladblok in de lijst met programma's.

De inhoud van het hostbestand kan er als volgt uitzien:

5. Verwijder elke regel in het hostbestand die niet met een # begint, behalve de regel '127.0.0.1 localhost'.

6. Klik in het menu Bestand op Opslaan.

STAP 3

Proxyinstellingen controleren

Als u uw computer niet heeft geconfigureerd om proxy voor de internetverbinding te gebruiken, kunt u deze stap overslaan.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

inetcpl.cpl

3. Klik in het venster Interneteigenschappen op het tabblad Verbindingen op LAN-instellingen.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u geen proxyservers gebruikt of niets over proxyservers weet, moet u zorgen dat de optie Een proxyserver voor het LAN-netwerk gebruiken is uitgeschakeld.

• Als u een proxyserver gebruikt, controleert u of de juiste instellingen zijn opgegeven.

5. Klik op OK.

6. Klik in het venster Internetopties op Toepassen en klik vervolgens op OK.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100816010815EN
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 19/07/2019