Vanlige spørsmål: Tofaktorgodkjenning for kontoen

Tofaktorgodkjenning er en sikkerhetsfunksjon som legger til et ekstra sikkerhetslag for kontoen din. Hvis du aktiverer denne funksjonen, må du angi kontopassordet og en spesiell bekreftelseskode som sendes til telefonen din via SMS, talemelding eller mobilapp. Denne koden gjelder kun for kontoen din, og endres hver gang du logger på.

Hvis du bruker tofaktorgodkjenning kan ingen andre få tilgang til Norton-kontoen din, selv om de stjeler eller gjetter seg til passordet ditt. De trenger også koden som sendes til telefonen din, for å logge på.

Vanlige problemer med tofaktorgodkjenning

• Bekreftelseskode ikke mottatt eller fungerte ikke

Bekreftelseskoden du har mottatt, er kun gyldig i en bestemt tidsperiode. Pass på at du logger på kontoen straks du mottar koden.

Hvis du ikke har mottatt bekreftelseskoden på mobiltelefonen, eller koden ikke fungerte, må du be om en ny bekreftelseskode ved å logge på kontoen.

Hvis du bruker en godkjennerapp, åpner du appen for å få den nye bekreftelseskoden. Hvis bekreftelseskoden du har mottatt, ikke fungerer, må du bruke en ny bekreftelseskode.

Hvis du bruker en godkjennerapp for både primære og sekundære metoder, må du sørge for at du bruker riktig kode som er knyttet til kontoen.

• Jeg har mistet mobilenheten

Hvis du har mistet mobilenheten, må du bruke det samme telefonnummeret på den nye mobilenheten for å motta bekreftelseskoden via SMS eller talemelding.

Hvis du brukte å logge på kontoen din fra en klarert datamaskin og har merket av for at datamaskinen skal huske deg, kan du logge på fra den datamaskinen uten en bekreftelseskode. Når du har logget på kontoen din, må du slå av tofaktorsbekreftelse til du kan motta bekreftelseskoder igjen.

• Motta bekreftelseskoden kun på engelsk

For øyeblikket er bekreftelseskoden som sendes i en tale- eller tekstmelding, kun tilgjengelig på engelsk. Vi jobber for å gjøre den tilgjengelig på andre språk. Hvis du ikke vil ha bekreftelseskoden på engelsk, kan du bruke en godkjennerapp for å generere koden. Last ned en kostnadsfri godkjennerapp fra Google Play Store eller App Store til telefonen.

• En av bekreftelsesmetodene fungerte ikke

Hvis du ikke får tilgang til en av metodene for å motta bekreftelseskoden, må du bruke en alternativ metode. Hvis du for eksempel ikke kan motta talemeldinger på mobiltelefonen, kan du bruke tekstmeldingsmetoden eller godkjennerappen.

Hvis ingen av metodene du brukte da du registrerte deg, er tilgjengelige, låses kontoen. Da kan vi ikke hjelpe deg med å få tilgang til kontoen. Hvis kontoen låses, må du eventuelt opprette en ny konto.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v100023155
Operativsystem: Mac OS X, Windows, Android, iOS
Sist endret: 10/08/2021