Internettoegang toestaan voor een geblokkeerd programma

Standaard blokkeert de Slimme firewall de toegang tot internet voor bepaalde programma's. Dit kunnen soms bepaalde programma's zijn voor streaming media, netwerkgames of aangepaste zakelijke toepassingen die door uw werkgever worden geleverd. Als u zeker weet dat de internetactiviteiten van het programma geen beveiligingsrisico vormen, kunt u de blokkering van internettoegang voor het programma uitschakelen.

Wanneer u een freewareprogramma dat u van het internet heeft gedownload opent, kunnen schadelijke websites proberen toegang tot uw computer te krijgen. NortonLifeLock raadt u aan de functie Toezicht op app-URL's ingeschakeld te houden. Als Toezicht op app-URL's is ingeschakeld, controleert Norton alle toepassingen die op uw computer zijn geïnstalleerd en worden schadelijke websites geblokkeerd zodat ze geen toegang krijgen tot uw computer. Lees Norton instellen om toezicht te houden op toepassingen en schadelijke websites te blokkeren op uw computer voor meer informatie.

Internettoegang toestaan voor een geblokkeerd programma

1. Start Norton.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van Norton op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

4. Op het tabblad Programmabeheer selecteert u het programma waarvoor u internettoegang wilt toestaan.

5. Klik op Toestaan in de vervolgkeuzelijst Toegang voor de programma-ingang.

6. Klik op Toepassen.

Instellingen voor internettoegang worden standaard automatisch voor webprogramma's geconfigureerd door Norton Firewall. Dit gebeurt wanneer deze voor het eerst worden uitgevoerd. Wanneer een programma voor het eerst verbinding met internet probeert te maken, maakt Automatisch programmabeheer hier regels voor.

Met Norton kunt u echter de instellingen voor internettoegang handmatig configureren voor uw programma's.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6958602
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 15/07/2020