Veelgestelde vragen: tweeledige authenticatie voor uw account

Tweeledige authenticatie is een beveiligingsfunctie die een extra beveiligingslaag voor uw account toevoegt. Als u deze functie inschakelt, moet u het wachtwoord van uw account invoeren én een speciale verificatiecode die naar uw telefoon wordt gestuurd via tekst, spraak of een mobiele app. Deze code is specifiek voor uw account en verandert telkens wanneer u zich aanmeldt.

Zelfs als iemand uw wachtwoord steelt of raadt, heeft deze persoon geen toegang tot uw account als tweeledige authenticatie is ingesteld, omdat voor de aanmelding ook de code op uw telefoon is vereist.

Veel voorkomende problemen met tweeledige authenticatie

• Verificatiecode niet ontvangen of werkt niet

De verificatiecode die u ontvangt, is slechts korte tijd geldig. Meld u zodra u de code ontvangt aan bij uw account.

Wanneer u de verificatiecode niet op uw telefoon heeft ontvangen of als de code niet werkt, moet u een nieuwe verificatiecode aanvragen door u opnieuw aan te melden bij uw account.

Wanneer u een verificator-app gebruikt, opent u de app om de nieuwe verificatiecode op te halen. Wanneer de door u ontvangen verificatiecode niet werkt, moet u even wachten en een nieuwe verificatiecode gebruiken.

• Ik ben mijn mobiele apparaat verloren

Als u uw mobiele apparaat bent kwijtgeraakt, moet u hetzelfde telefoonnummer op uw nieuwe mobiele apparaat gebruiken om de verificatiecode via een sms of spraakoproep te kunnen ontvangen.

Als u zich eerder heeft aangemeld bij uw account vanaf een vertrouwde computer en heeft aangegeven dat de computer u moet onthouden, kunt u zich vanaf die computer aanmelden zonder verificatiecode. Zodra u zich aanmeldt op uw account, schakelt u tweeledige verificatie uit tot u weer verificatiecodes kunt ontvangen.

• De verificatiecode alleen in het Engels ontvangen

Momenteel is de verificatiecode die als spraak- of sms-bericht wordt verzonden, alleen in het Engels beschikbaar. NortonLifeLock werkt eraan deze in andere talen beschikbaar te maken. Als u de verificatiecode echter niet in het Engels wilt ontvangen, kunt u een verificator-app gebruiken om de code te genereren. Download via Google Play of App Store een willekeurige gratis verificator-app op uw telefoon.

• Een van de verificatiemethoden werkt niet

Als u de verificatiecode niet via een van deze methoden kunt ontvangen, moet u een alternatieve methode gebruiken. Als u bijvoorbeeld geen spraakoproepen op uw telefoon kunt ontvangen, kunt u de sms-methode of de verificator-app gebruiken.

Als geen van de methoden die u voor uw registratie heeft gebruikt voor u toegankelijk is, wordt uw account vergrendeld en kunnen we u niet helpen om toegang te krijgen tot uw account. Mocht uw account worden vergrendeld, dan moet u mogelijk een nieuw account maken.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v100023155
Besturingssysteem: Mac OS X, Windows, Android, iOS
Laatste wijziging: 17/01/2021