Veelgestelde vragen: Norton en macOS Big Sur (11.x)

Vanaf 12 november 2020 is de nieuwe macOS Big Sur (11.x) beschikbaar. Alle Mac-gebruikers met compatibele hardware kunnen gratis upgraden naar de macOS Big Sur (11.x).

Voer LiveUpdate uit en installeer alle beschikbare upgrades voor uw Norton-product voordat u een upgrade naar macOS Big Sur uitvoert.

In de volgende veelgestelde vragen vindt u antwoord op vragen over uw Norton-producten op macOS Big Sur.

Is mijn Norton-product voor Mac compatibel met de nieuwe macOS Big Sur?

Uw Norton-product werkt met macOS Big Sur, zolang u de nieuwste versie heeft geïnstalleerd. Voer LiveUpdate uit en installeer alle beschikbare updates voor uw Norton-product, voordat u een upgrade uitvoert naar macOS Big Sur.

De volgende Norton-producten zijn compatibel met Mac Big Sur:

• Norton 360 (8.6.0 of later)

• Norton Security (8.6.0 of later)

• Norton AntiVirus (8.6.0 of later)

• Norton Internet Security (8.6.0 of later)

Bepaalde bestaande Norton-producten voor apparaatbeveiliging zijn niet compatibel met macOS op ARM-gebaseerde apparaten.

Hoe update ik mijn Norton-product voor Mac naar de nieuwste versie?

Doe het volgende om Norton bij te werken naar de nieuwste versie:

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik op LiveUpdate in het hoofdvenster van het Norton-product.

Wacht tot de LiveUpdate is gedownload en installeer alle beschikbare updates.

3. Wanneer alle updates zijn voltooid, wordt u gevraagd opnieuw op te starten. Klik op Opnieuw opstarten.

4. Nadat u uw Mac opnieuw heeft opgestart, klikt u in het Norton-installatievenster op Set-up voltooien.

5. Klik op OK in het venster van Norton Update.

6. Klik in het Norton-installatievenster op Doorgaan om Netwerkbewaking toe te staan. Klik vervolgens op Toestaan.

7. Klik op Voorkeuren openen om de instellingen van Beveiliging en privacy te openen en Volledige schijftoegang toe te staan.

8. Zorg in het venster Beveiliging en privacy dat Norton-systeemextensie is ingeschakeld. Ga terug naar het Norton-installatievenster en klik op Voltooien.

Kan ik mijn Norton-product op Apple Silicon M1(ARM)-computers installeren en uitvoeren?

Onze nieuwster Norton-producten voor apparaatbeveiliging zijn compatibel met macOS op Apple Silicon M1 (ARM)-apparaten die de Rosetta 2-vertaalfunctie gebruiken.

Lees voor meer informatie over Rosetta 2 het volgende Apple Support-artikel:

https://developer.apple.com/documentation/apple_silicon/about_the_rosetta_translation_environment

Ik heb een upgrade naar macOS Big Sur uitgevoerd en krijg een bericht dat mijn Norton-product incompatibele software is

Ziet u een bericht over incompatibele software nadat u een upgrade naar macOS Big Sur heeft uitgevoerd, verwijder Norton dan en installeer het vervolgens opnieuw. Lees voor meer informatie: Bericht: ''Incompatibele software: deze versie van het Norton-product is niet compatibel met deze versie van macOS'

Ik kan de Norton-extensie niet vinden in mijn webbrowser nadat ik een upgrade naar macOS Big Sur heb uitgevoerd

Herstel de ontbrekende Norton-extensies voor uw browser op Mac als u de Norton-extensie niet kunt vinden in uw webbrowser.