Viesti: ”Suojaamaton verkko havaittu” tulee näkyviin, kun Smart Scania suoritetaan

Tämä viesti tulee näkyviin, kun Smart Scan havaitsee, että laitteesi käyttämä Wi-Fi-verkko on suojaamaton.

Nortonin laitesuojaustuotteessasi on ominaisuus, joka kertoo, kuinka suojattu Wi-Fi-verkkosi on. Aina kun laitteesi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, Norton-tuotteesi tarkistaa automaattisesti Wi-Fi-verkon käyttämän salaustason ja ilmoittaa, jos verkko on suojaamaton.

Suojaamattomat verkot ja niihin liittyvät riskit

Useimmissa julkisissa Wi-Fi-verkoissa käytetään yleensä avointa WEP-todennusta, joka on suojaamaton. Tämäntyyppisessä salauksessa on monia tietoturva-aukkoja, joiden vuoksi henkilökohtaiset tietosi, kuten verkkoliikenteesi, voidaan nähdä.

Kotiverkkosi voidaan myös merkitä suojaamattomaksi, jos salaustyypiksi on asetettu WEP. Paremman tietoturvan takaamiseksi suosittelemme, että valitset verkon salaustyypiksi WPA2, joka on turvallisin saatavilla oleva salaustyyppi.

Suojaamaton verkko voi altistaa sinut väliintulohyökkäyksille, SSL strip -hyökkäyksille, sisällön peukalointihyökkäyksille, ARP-väärennöshyökkäyksille tai DNS-väärennöshyökkäyksille.

Turvavinkkejä

Jos yhteys epäilyttää, tarkista, että se täyttää seuraavat ehdot.

• Varmista, että käyttämäsi sivuston osoite alkaa ”https” eikä ”http”.

• Älä käytä julkisia Wi-Fi-yhteyksiä ilman salasanaa.

• Älä napsauta mitään sähköpostiviestissä saatua linkkiä, vaan käytä verkkosivustoja aina selaimen osoiterivin kautta.

• Älä koskaan käytä julkista Wi-Fi-yhteyttä ilman VPN-palvelua, esimerkiksi Norton Secure VPN:ää.

• Koska monien hyökkäysten suorittamiseen käytetään pääasiallisesti haittaohjelmia, varmista, että tilauksesi on ajan tasalla.

Suosittelemme, että toimit seuraavasti:

• Jos tilaukseesi sisältyy jo VPN, napsauta Laita VPN päälle.

Norton luo virtuaalisen erillisverkon (VPN), joka salaa arkaluonteiset tietosi ja antaa sinun käyttää langatonta yhteyttä suojatusti.

• Jos VPN ei sisälly tilaukseesi, napsauta Poistu verkosta ja yhdistä toiseen verkkoon.

Suosittelemme vahvasti, että vaihdat tilaukseen, joka sisältää Norton Secure VPN:n, joka auttaa suojaamaan sinua Wi-Fi-verkoissa. Tutustu Norton Secure VPN:ään osoitteessa Norton.com. Jos sait Norton-tuotteen palveluntarjoajalta, kysy vaihtoehdoistasi palveluntarjoajaltasi.

Norton Secure VPN ei ole tällä hetkellä käytettävissä Intiassa johtuen käyttäjätietojen lokiin kirjausta ja tallennusta koskevista säännöksistä, mutta voit silti käyttää sitä matkustaessasi Intian ulkopuolella.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v20220106160203730