Konfigurera Norton Family-regler för videouppsikt

Videouppsikt stöds på Windows-datorer, Android-telefoner och -surfplattor, iPhone och iPad.

Visar vilka videor dina barn tittar på online på sina enheter, och du kan även se en snutt av varje video så att du vet om du behöver ta ett snack med dem.

Norton Family övervakar och registrerar barnets videoaktiviteter på följande videowebbplatser när de använder webbläsare och inte appar:

• YouTube

• Hulu (endast på Windows-datorer)

När dina barn tittar på YouTube-spellistan i Chrome på Android-telefonen eller -surfplattan, döljs adressfältet automatiskt. I det här fallet kan Norton Family inte övervaka och rapportera sådana enskilda videor på spellistan som separata aktiviteter. Så be dina barn att använda Norton Family-webbläsaren för sina surfaktiviteter på sina mobila enheter för att få ut mesta möjliga av Norton Family.

För att videoövervakning ska fungera korrekt, se till att Norton Family-tillägget är aktiverat i de webbläsare som ditt barn använder för att ansluta till Internet.

Du kan använda Norton-webbplatsen eller Norton Family-appen för föräldrar för att se eller uppdatera reglerna.

Nortons webbplats eller Norton Family-appen för iOS

1. Logga in på ditt konto.

2. Välj det barn du vill ange videouppsikt för.

3. I avsnittet Video klickar eller trycker du på inställningsikonen .
  4. För att starta eller stoppa Videouppsikt, flytta reglaget På/Av till eller Av.

5. Se vilka videowebbplatser som Norton Family övervakar.

Dessa webbplatser övervakas endast när de nås via webbläsare och inte i appar.

Norton Family föräldraapp för Android

1. Öppna Norton Family-föräldrakontrollappen i föräldraläge.

2. Klicka på det barn som du vill hantera.

3. Gå till fliken Regler.

4. Tryck på Videouppsikt under Aktiviteter.

5. Tryck på Av eller för att starta eller stänga av videouppsikten.

Om du använder ett Google-konto för att logga in på Norton Family-kontot ska du se till att logga ut från Google-kontot i webbläsaren när du har slutfört Norton Family-konfigurationen.