Varför får jag ett meddelande om att min information finns på darknet?

Du har fått detta meddelande eftersom information som tillhör dig finns på darknet och kan köpas eller användas av hackare för att begå identitetsbrott. Här är några anledningar till varför din information kan ha hittats på darknet.

• Webbplatsintrång
    Det kan bero på att en webbplats på vilken du angav din information för att registrera dig eller för att använda någon av de tjänster som är kopplade till webbplatsen kan ha drabbats av en intrångsincident. Det kan vara svårt för dig att komma ihåg eller så känner du helt enkelt inte till andra tjänster som är kopplade till webbplatsen.
    Även om du har slutat använda webbplatsen, eller har inaktiverat kontot, eller avslutat prenumerationen, kan informationen fortfarande finnas tillgänglig i deras system.
  • Läckta användarnamn och lösenord (så kallat kombinationslista)
    I vissa fall laddas kombinationer av användarnamn/e-postadresser och lösenord upp som en textfil (så kallad kombinationslista) till darknet. Den här filen är maskinläsbar och kan användas som en inmatning i verktyg som automatiserar autentiseringsförfrågningar till en webbplats eller ett programmeringsgränssnitt (API).
    Du kommer att få ett meddelande om din information finns i kombinationslistan. Av säkerhetsskäl ser du bara delar av lösenordet. Observera att lösenordet kanske inte är ditt senaste utan ett du har använt tidigare. Du måste verifiera att e-postadressen som är kopplad till detta lösenord tillhör dig, innan vi delvis avmaskerar och visar lösenordet.
    För mer information, läs Mer information om meddelande om lista över lösenordskombinationer.
  • Avslöjande av din personliga information från en obekräftad källa
    Din personliga information avslöjas av en obekräftad källa på darknet. Dessvärre har vi inte fullständiga uppgifter om överträdelsen och kan därför inte ge dig namnet på eller källan till avslöjandet. Vi kommer dock att specificera kategorin för den avslöjade informationen så att du ändrar och förstärker dina internetinloggningar och -lösenord.
    Tänk på att agenterna på Kundtjänst och support inte har någon ytterligare information om detta. De vet heller inte om din exponerade personliga information används på något misstänkt sätt.
    Vi söker ständigt efter din personliga information på darknet och fortsätter att meddela dig om vi hittar något. Under tiden råder vi dig att vara försiktig med din personliga information framöver.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20220104172433193