Les mer om varslinger tilknyttet passordkombinasjonsliste fra LifeLock

En kombinasjonsliste er en tekstfil som inneholder en liste over brukernavn/e-postadresser og tilhørende passord. De lages av nettkriminelle etter flere datainnbrudd eller andre sikkerhetshendelser. Deretter selges de eller lekkes til det mørke nettet, slik at identitetstyver eller nettkriminelle kan bruke dem for å gjennomføre identitetstyveri eller andre forbrytelser.

Når vi oppdager en ekponert kombinasjon av brukernavn/e-postadresse og passord fra en kombinasjonsliste med dine brukeropplysninger på det mørke nettet, sender vi deg en varsling. Selv om vi ikke kan fjerne disse opplysningene fra det mørke , kan du iverksette visse tiltak for å beskytte dem. Vi anbefaler at du endrer eksponerte brukernavn/e-postadresser og passord på alle nettsteder der du har brukt dem. Vi anbefaler også at du velger et nytt, unikt og sterkt passord for hvert nettsted. Ikke bruk det samme passordet hver gang.

Det eksponerte passordet som er inkludert i varslingen tilknyttet det mørke nettet, er delvis maskert eller skjult av sikkerhetshensyn. Følg trinnene nedenfor for å se det delvis eksponerte passordet.

Se det eksponerte passordet

1. Klikk på koblingen i varselmeldingen.

2. Deretter sender vi en bekreftelseskode til den eksponerte e-postadressen som vises i varslingen.

• Hvis du ikke har mottatt bekreftelseskoden, kan du sjekke om du ser en e-postmelding fra no-reply@myidentity.norton.com i søppelpostmappen

• Forsinkelser er mulig, så du bør sjekke mappene igjen om 5 minutter. Du kan også prøve igjen litt senere. Hvis du fremdeles ikke mottar koden, kan du prøve å kontakte Internett-leverandøren for å løse problemet

• Ikke send flere forespørsler, da det vil gjøre situasjonen verre

3. Angi koden du har mottatt, for å se de siste tre tegnene i passordet.

• Av sikkerhetshensyn viser vi ikke hele passordet ditt. Når vi har bekreftet at den oppførte e-postadressen tilhører deg, blir passordet ditt delvis umaskert og vist

• Merk: Dette passordet er kanskje ikke er det siste passordet du brukte. Det kan være et passord du har brukt tidligere.

• Medlemmers passord umaskeres i henhold til reglene nedenfor:

Lengde

Vis

8 eller mer

ab***123

Hvis passordet har mer enn 8 tegn, kan vi bruke flere stjerner.

7

ab***23

6

a***12

5

a***2

4

a**1

3

a**

2

a*

1

*

4. Oppdater nettstedene der du brukte dette passordet, med et nytt, unikt og sterkt passord for å beskytte informasjonen din.

• Endre det eksponerte passordet på alle nettsteder der du kan har brukt det

• Velg et unikt sterkt passord på alle nettsteder der du kan ha brukt det. Vi anbefaler at du ikke bruker det samme passordet hver gang

• Gjennomgå kredittrapportene dine og se etter nye varsler om kredittforespørsler eller mistenkelig aktivitet. Vurder å fryse kredittfilen

• Konfigurer tofaktorgodkjenning når det er tilgjengelig for nettstedet.