Uw Norton-product voor apparaatbeveiliging downloaden en installeren op Mac

Als u uw Norton-product voor apparaatbeveiliging op Mac wilt installeren, moet u Mac OS X 10.10.x (Yosemite) of hoger hebben. Klik op het Apple-menupictogram in de linkerbovenhoek en vervolgens op Over deze Mac om te zien welke versie van het Mac-besturingssysteem op uw Mac is geïnstalleerd.

Norton-product voor apparaatbeveiliging downloaden op Mac

1. Meld u aan bij uw account.

2. Typ uw e-mailadres en wachtwoord voor Norton en klik op Aanmelden.

3. Klik in de portal Mijn Norton op Downloaden.

4. Klik op de pagina Aan de slag op Akkoord en downloaden.

5. Als u een waarschuwingsbericht ziet, klikt u op Toestaan.

6. Dubbelklik na het downloaden op het bestand dat u heeft gedownload om de Norton-installer te starten. Klik vervolgens op Openen.

7. Klik op OK om Norton toegang te geven tot de bestanden in uw map Downloads.

8. Voordat u Norton installeert, klikt u op Norton-licentieovereenkomst om de productlicentieovereenkomst te lezen.

9. Afhankelijk van uw besturingssysteem selecteert u een van deze opties:

Uw Norton-product voor apparaatbeveiliging installeren op macOS 10.15.x (Catalina) of hoger

1. Klik op Installeren.

Install
  2. In sommige gevallen kan er dan een melding verschijnen met het verzoek om u aan te sluiten bij de Norton Community Watch. Via dit programma wordt informatie over potentiële nieuwe beveiligingsrisico's op uw computer verzameld en ter analyse naar Norton verzonden. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Nu meedoen om Norton Community Watch voor uw Norton-product in te schakelen.

• Klik op Later misschien om u op een later tijdstip aan te sluiten bij Norton Community Watch.

U kunt op Meer informatie klikken om meer te weten te komen over Norton Community Watch.

3. Voer het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

Install_Helper
  4. Klik op Herstart.

5. Nadat u uw Mac opnieuw heeft opgestart, klikt u in het Norton-installatievenster op Voorkeuren openen.

System_Extensions
  6. Als u de waarschuwing Systeemextensie geblokkeerd ziet, klikt u op Beveiligingsvoorkeuren openen.

7. Klik in het venster Beveiliging en privacy op het slotje onderaan.

System_Extensions_Configure
  8. Voer het wachtwoord van uw beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Ontgrendelen.

9. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Toestaan naast het Norton-bericht, ga terug naar het Norton-installatievenster en klik op Doorgaan.

Als u de knop Sta toe niet ziet, sluit dan het venster Beveiliging en privacy en open het vervolgens opnieuw zodat de knop Sta toe wordt weergegeven.

Allow_System_Extensions
    • Als u softwareproducten van meerdere fabrikanten op uw Mac heeft waarvoor uw autorisatie vereist is, ziet u het bericht Laden van systeemsoftware is geblokkeerd in plaats van het bericht van Norton. Klik in dat geval op Sta toe, selecteer het Norton-product in de lijst en klik op OK.
  10. Klik in het Norton-installatievenster op Doorgaan en klik vervolgens op Toestaan om Norton toe te staan alle netwerkactiviteiten te controleren en te voorkomen dat schadelijke websites toegang krijgen tot uw Mac.

Network_Monitoring
  11. Klik in het Norton-installatievenster op Voorkeuren openen om Norton toegang tot uw schijf te geven voor een betere bescherming.

Full_Disk_Access
  12. Zorg in het venster Beveiliging en privacy dat de optie Norton-systeemextensie is ingeschakeld. Ga terug naar het Norton-installatievenster en klik op Voltooien.

Uw Norton-product voor apparaatbeveiliging installeren op macOS High Sierra 10.13.x tot macOS Mojave 10.14.x

1. Klik op Toestemmen en installeren.

2. In sommige gevallen kan er dan een melding verschijnen met het verzoek om u aan te sluiten bij de Norton Community Watch. Via dit programma wordt informatie over potentiële nieuwe beveiligingsrisico's op uw computer verzameld en ter analyse naar Norton verzonden. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Nu meedoen om Norton Community Watch voor uw Norton-product in te schakelen.

• Klik op Later misschien om u op een later tijdstip aan te sluiten bij Norton Community Watch.

U kunt op Meer informatie klikken om meer te weten te komen over Norton Community Watch.

3. Voer het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

4. Klik in het Norton-installatievenster op Nu openen of op Klik hier.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Toestaan naast het Symantec-bericht.

• Als u softwareproducten van meerdere fabrikanten op uw Mac heeft waarvoor uw autorisatie vereist is, ziet u het bericht Laden van systeemsoftware is geblokkeerd in plaats van het bericht van Symantec. Klik in dat geval op Toestaan, selecteer Symantec in de lijst en klik op OK.

Als u de knop Sta toe niet ziet, sluit dan het venster Beveiliging en privacy en open het vervolgens opnieuw zodat de knop Sta toe wordt weergegeven.

6. Klik in het Norton Security-installatievenster op Doorgaan.

7. Klik op Opnieuw opstarten om de installatie te voltooien.

Uw Norton-product voor apparaatbeveiliging installeren op Mac OS X 10.10.x (Yosemite) tot OS X 10.12.x (Sierra)

1. Klik op Toestemmen en installeren.

2. In sommige gevallen kan er dan een melding verschijnen met het verzoek om u aan te sluiten bij de Norton Community Watch. Via dit programma wordt informatie over potentiële nieuwe beveiligingsrisico's op uw computer verzameld en ter analyse naar Norton verzonden. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Nu meedoen om Norton Community Watch voor uw Norton-product in te schakelen.

• Klik op Later misschien om u op een later tijdstip aan te sluiten bij Norton Community Watch.

U kunt op Meer informatie klikken om meer te weten te komen over Norton Community Watch.

3. Voer het wachtwoord van uw Mac-beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

4. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Opnieuw opstarten. De installatie van het product wordt voltooid, nadat u uw Mac opnieuw heeft opgestart.

Video: Norton op een Mac-apparaat installeren