Help voor kinderen

Welkom bij Norton Family!

Zoals je weet, is internet geweldig voor huiswerk, chatten met vrienden en klasgenoten, onderzoek en games en grapjes. Tegelijkertijd kunnen hackers en keyloggers via internet je persoonlijke informatie stelen en je apparaat hacken. Ze kunnen deze informatie gebruiken om je veiligheid in gevaar te brengen. Je ouders hebben voor Norton Family gekozen om je op internet te beschermen. Dit programma wordt op je apparaat geïnstalleerd en beschermt je tegen ongeschikte inhoud op internet. Als je ouders dit nog niet met je hebben besproken, zullen zij binnenkort met je praten over veiligheid op internet en de huisregels waar je je bij het gebruik van internet aan moet houden.

De belangrijkste regels die je moet weten:

• Chat of e-mail NOOIT met mensen die je niet kent.

• Geef NOOIT persoonlijke gegevens aan mensen online. Bijvoorbeeld je adres, telefoonnummer, creditcardnummer of de naam, stad en locatie van je school.

• Maak NOOIT plannen om iemand persoonlijk te ontmoeten die je online hebt leren kennen.

• Laat je ouders ALTIJD ONMIDDELLIJK weten wanneer je online een bericht of afbeelding ontvangt waardoor je je bedreigd, bang of ongemakkelijk voelt.

• Geef NOOIT je wachtwoorden aan iemand anders.

• Stuur NOOIT een foto van jezelf of familie zonder eerst toestemming aan een van je ouders te vragen.

• Stuur NOOIT een bericht aan iemand dat beledigend of pijnlijk kan zijn. Stuur geen berichten waar iemand bang, boos of verdrietig van kan worden. DENK NA voordat je een bericht verstuurt.

• Download of installeer NIETS op je apparaat tot je toestemming van een van je ouders hebt. Laat een van je ouders weten wanneer je je aanmeldt voor een nieuwe service! Dit geldt ook voor e-mailaccounts en online sociale netwerken.

• Geef GEEN geld uit dat je niet hebt. Als je ergens voor moet betalen, vraag dan eerst toestemming aan een van je ouders voordat je verdergaat.