Schijfoptimalisatie defragmenteert SSD-station in Windows

In Windows 7 maakt defragmentatie van het SSD-station (Schijfoptimalisatie) mogelijk niet zoveel verschil vergeleken bij andere schijven. In Windows 8 wordt echter een algemene optimalisatie uitgevoerd door het hulpprogramma voor defragmentatie en optimalisatie om diverse soorten vaste schijven, waaronder SSD's, te behandelen.

Microsoft heeft het hulpprogramma voor defragmentatie en optimalisatie geïntroduceerd in Windows 8. Dit bevat ook opslagoptimalisatie. In SSD's is opslagoptimalisatie verantwoordelijk voor het periodiek uitvoeren van schijfoptimalisatie en schijfopruiming tijdens inactiviteit. Dit proces verschilt van de normale defragmentatieprocedure en is veilig voor SSD's.

Op Windows 10 kan optimalisatie worden gestart. De opdracht Trim wordt geïnitialiseerd om het besturingssysteem in staat te stellen een SSD te laten weten welke gegevensblokken niet langer in gebruik zijn zodat ze kunnen worden gewist om de gegevens te schrijven. Trim is al beschikbaar sinds Windows 7, maar was toen vrijwel onzichtbaar voor de gebruiker. In Windows 10 is Trim op de voorgrond getreden in het menu Tools in Drive Properties in een functie genaamd Optimize.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v95982396
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 19/11/2019