Verkon ja laitteiden luottamustason muuttaminen

Luottamustaso määrää verkossa olevien laitteiden oletuskäyttöoikeudet tietokoneeseen. Kaikki verkkoon kuuluvat laitteet, joita ei ole erikseen määritetty luotetuiksi tai rajoitetuiksi, käyttävät verkon luottamustasoa. Verkon aloitusluottamustaso määritetään tietokoneen määritysten mukaan.

Jos vaihdat verkon luottamustasoa, Norton-tuotteesi määrittää saman luottamustason kaikille laitteille, jotka ovat yhteydessä verkkoon. Voit muuttaa yksittäisten laitteiden oletusverkkoasetuksia muuttamalla kunkin luotettavan tai rajoitettavan laitteen luottamustasoa.

Jos käytät suojaamatonta langatonta verkkoa, kaikkien verkkoyhteydellä varustettujen laitteiden oletusluottamustaso on Julkinen.

Verkon luottamustason muuttaminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri.

4. Valitse Yleisasetukset -välilehdellä Verkon luottamustaso -rivillä Määritä.

5. Valitse Verkon luottamustaso -ikkunan kohdasta Luottamustaso yksi seuraavista:

• Täysi luottamus, jos haluat sallia kaiken tietokoneelle luotetuista verkoista suuntautuvan verkkoliikenteen. Tunnettuja hyökkäyksiä ja tartuntoja kuitenkin tarkkaillaan. Valitse tämä vaihtoehto ainoastaan, jos olet varma, että verkko on täysin turvallinen.

• Yksityinen, jos haluat suojata tietokoneen tunnetuilta hyökkäyksiltä ja odottamattomalta liikenteeltä sekä jakaa media- ja muita tiedostoja, kansioita ja tulostimia muiden verkkoon liitettyjen laitteiden käyttöön. Jotta luottamustasoksi voi määrittää Yksityinen, tietokoneen on täytettävä seuraavat vaatimukset: sillä ei ole julkista IP-osoitetta, se on yhdistetty lähiverkkoon suojatulla yhteydellä ja sen verkkoluokka Windows Vistassa on yksityinen.

• Julkinen, jos haluat suojata tietokoneen tunnetuilta hyökkäyksiltä ja odottamattomalta liikenteeltä sekä estää media- ja muiden tiedostojen, kansioiden ja tulostinten jakamisen muiden verkkoon liitettyjen laitteiden käyttöön. Tämä asetus myös estää etätyöpöytäyhteydet oletusarvoisesti.

Voit määrittää Julkisen verkon poikkeukset -asetuksen, jos haluat jakaa media- ja muita tiedostoja, kansioita ja tulostimia ja muodostaa etätyöpöytäyhteyden laitteiden kanssa verkossa.

• Rajoitettu, jos haluat estää samaan verkkoon kuuluvia laitteita viestimästä tietokoneesi kanssa. Rajoitettuihin verkkoihin kuuluvat laitteet voivat silti selata verkkosivuja, lähettää ja vastaanottaa sähköpostia tai lähettää muita viestejä.

6. Valitse Käytä ja napsauta OK.

Laitteen luottamustason muuttaminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri.

4. Valitse Yleisasetukset -välilehden Luotetut laitteet -riviltä Määritä.

5. Valitse Luotetut laitteet -ikkunan kohdasta Luottamustaso yksi seuraavista:

• Täysi luottamus, jos haluat vain valvoa laitetta tunnettujen hyökkäysten ja tartuntojen varalta.

Valitse tämä vaihtoehto ainoastaan, jos olet varma, että laite on täysin turvallinen.

• Rajoitettu, jos haluat estää laitetta käyttämästä tietokonettasi.

6. Valitse Käytä ja sen jälkeen OK.

Norton-tuote näyttää rajoitetun laitteen luottamustason laitteen kuvakkeessa.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v9802264