Usein kysytyt kysymykset: LifeLockin Dark Web Monitoring

Dark Web Monitoring on palvelu, joka etsii henkilötietojasi vaikeasti löydettäviltä pimeän verkon sivustoilta ja foorumeista. Kun tunnistamme tietojasi pimeässä verkossa, ilmoitamme siitä sinulle.

Tämä on tärkeää, sillä identiteettivarkaat voivat myydä henkilötietojasi vaikeasti löydettävillä pimeän verkon verkkosivuilla ja foorumeilla.

Miksi saan ilmoituksen siitä, että tietoni löytyvät pimeästä verkosta?

Olet saanut tämän ilmoituksen, koska sinulle kuuluvat tiedot ovat saatavilla pimeässä verkossa ja hakkerit voivat ostaa tai käyttää niitä identiteettirikoksiin. Tässä on joitain syitä, miksi tietosi on saatettu löytää pimeästä verkosta.
  • Verkkosivuston rikkomukset

Tämä voi johtuu siitä, että verkkosivusto, johon olet syöttänyt tietosi rekisteröityäksesi tai käyttääksesi mitä tahansa verkkosivustoon liittyvää palvelua, on saattanut joutua tietomurron kohteeksi. Sinun voi olla vaikea muistaa, tai et yksinkertaisesti tiedä muita verkkosivustoon liittyviä palveluita.

Vaikka olet jo saattanut lopettaa sivuston käytön, poistaa tilin käytöstä tai peruuttaa kaikki sivuston tilaukset, tiedot voivat silti olla käytettävissä niiden järjestelmissä.

• Vuodetut käyttäjätunnukset ja salasanat (tunnetaan yhdistelmäluettelona)

Joissakin tapauksissa käyttäjänimet/sähköpostiosoitteet ja salasanaparit ladataan tekstitiedostona (yhdistelmäluettelona) pimeään verkkoon. Tämä tiedosto on koneella luettavissa ja sitä voidaan käyttää syötteenä työkaluihin, jotka automatisoivat todennuspyynnöt verkkosivustolle tai sovellusohjelmointirajapinnalle (API).

Saat ilmoituksen, jos tietosi löytyvät yhdistelmäluettelosta. Turvallisuussyistä näet salasanan vain osittain. Huomaa, että salasana ei ehkä ole viimeisin, mutta aiemmin käyttämäsi salasana. Sinun on varmistettava, että tähän salasanaan liittyvä sähköpostiosoite kuuluu sinulle, ennen kuin paljastamme ja näytämme salasanan.

Katso lisätietoja artikkelista Lue lisää salasanan yhdistelmäluettelon ilmoituksesta.

• Henkilötietojesi paljastaminen vahvistamattomasta lähteestä

Vahvistamaton lähde paljastaa henkilötietosi pimeässä verkossa. Valitettavasti meillä ei ole täydellisiä tietoja rikkomuksesta, joten emme voineet antaa sinulle altistumisen nimeä tai lähdettä. Määritämme kuitenkin altistuneiden tietojen luokan niin, että muutat ja vahvistat verkkokirjautumisiasi ja salasanojasi.

Huomaa, että ja Asiakas- ja tukipalvelujen edustajallamme ei ole lisätietoa tästä altistumisesta, eivätkä he tiedä, käytetäänkö paljastettuja henkilötietojasi epäilyttävällä tavalla.

Etsimme jatkuvasti henkilötietojasi pimeästä verkosta ja ilmoitamme jatkossakin, jos löydämme jotakin. Sillä välin suosittelemme, että olet varovainen henkilökohtaisten tietosi kanssa.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos saan pimeän verkon ilmoituksen?

Voit kirjautua sisään tilillesi tarkistamaan saamasi ilmoituksen. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, lue Palauta Norton-tilisi.
Alueestasi riippuen, käytä alla olevia linkkejä saadaksesi täydelliseen luetteloon parhaista käytännöistä ja seuraavista vaiheista:

Mikä on tietoturvaloukkaus ja miten käsittelen sitä?

Tietomurto on tietoturvaongelma, jossa tietoja käytetään ilman vahvistusta. Tietomurrot voivat vahingoittaa yrityksiä ja kuluttajia monin tavoin. Ne ovat kalliita kustannuksia, jotka voivat vahingoittaa ihmishenkiä ja mainetta, ja niiden korjaaminen vie aikaa.
Useimmissa tapauksissa kyberrikolliset eivät pidä vain kiinni saamistaan tiedoista, mutta he saattavat löytää tapoja hyödyntää heikkouksia henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi. On siis tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin henkilötietojesi suojaamiseksi.
Jos sait rikkomusilmoituksen, lue Opi mitä tehdä, jos sinulle ilmoitettiin rikkomuksesta seuraavia vaiheita varten.

Mikä rooli Dark Web Monitoringilla on minun tietoni suojaamisessa?

Osana palveluamme tarkistamme pinta-, syvän sekä pimeän verkon tietojesi altistumisen varalta. Kun rekisteröidyt mukaan, seuraamme oletuksena sähköpostiosoitettasi, ja suoritamme kertaluonteisen pimeän verkon historiatarkistuksen vuodesta 2008, jonka kautta selvitetään, ovatko meille antamasi tiedot altistuneet paljastumiselle aiemmin. Jos löydämme altistuneita tietoja, ilmoitamme siitä sinulle.
Suoritamme tarkistuksia jatkuvasti ja etsimme paljastuneita tietoja. Jos tietosi ovat paljastuneet, voit toimia ennakoiden ja suojata itsesi useilla eri tavoilla.

Miksi en voi vastata Dark Web Monitoring -ilmoitukseen henkilöllisyyteni vahvistamiseksi?

Joidenkin ilmoitusten osalta pyydämme sinulta vahvistusta toiminnasta tai tapahtumasta, jotta voimme selvittää, onko identiteettivarkauden mahdollisuus olemassa.
Muiden ilmoitusten osalta, kuten Dark Web Monitoring, ilmoitamme sinulle, jos sinulle mahdollisesti kuuluvia tietoja on havaittu. Nämä ilmoitukset eivät vaadi sinulta vahvistusta, koska ne syntyvät seurauksena puolestasi tekemästämme tarkistuksesta, eli ne eivät ole seurausta toiminnastasi.

Muita yleisiä kysymyksiä Dark Web Monitoring -palvelusta

• Voitteko pyyhkiä tietoni pois pimeästä verkosta?

Emme poista emmekä voi poistaa tietoja pimeästä verkosta rikollisten käyttämien foorumien, yhteisöjen ja pimeiden markkinoiden korkean anonymiteetin vuoksi.

• En tunnista Dark Web Monitoring -ilmoituksessani mainittua verkkosivustoa. Mistä tiedän, että olen käyttänyt tätä aiemmin?

Sille, ettet ehkä tunnista ilmoituksessa mainittua verkkosivustoa, saattaa olla useita syitä. Tili on esimerkiksi voitu luoda Facebook- tai Google-kirjautumisen kautta. Jotkut tileistä saattavat olla vanhoja, etkä ehkä edes muista, että olet joskus käyttänyt kyseistä verkkosivustoa tai palvelua. Joissakin tapauksissa olet saattanut antaa kirjautumistiedot (käyttäjänimi/salasana) kertaluontoista käyttöä varten, minkä jälkeen et ehkä ole palannut takaisin verkkosivustolle tai tilille ollenkaan. Joskus tietomurron kohteena olevat sivustot tai palvelut voivat deaktivoida altistuneet tilit, mikä voi vaikeuttaa sinulle kuuluvan tilin tietojen muistamista tai tunnistamista.

• Kuinka usein pimeän verkon tarkistukset suoritetaan? Kuinka ajan tasalla löydetyt tiedot ovat?

Käynnissä olevien algoritmiemme avulla ilmoitamme sinulle, kun löydämme sinulle mahdollisesti kuuluvaa tietoa pimeästä verkosta.

• Mitä eroa on Dark Web Monitoring -ilmoituksessa mainittujen paljastuneiden tietojen ja muiden paljastuneiden tietojen välillä?

Dark Web Monitoring -ilmoitus näyttää kahdenlaiset altistuneet tiedot. Rekisteröityessäsi annat meille tietoja, ja me valvomme niitä aktiivisesti. Jos tunnistamme tällaisia tietoja pimeässä verkossa, ne näkyvät Dark Web Monitoring -ilmoituksen paljastuneet tiedot -osiossa.

Jos tunnistamme muita mahdollisesti sinuun liittyviä altistuneita tietoja, ilmoitamme myös tästä sinulle. Vaikka et antanut meille erityistietoja, antamiasi tietoja voidaan käyttää muiden mahdollisesti altistuneiden tietojen tunnistamiseen; mutta koska emme ole keränneet näitä tietoja sinulta, voimme vain ilmoittaa sinulle, että ne on paljastettu, emmekä anna muita yksityiskohtia. Esimerkiksi jos olet toimittanut terveydenhuollon tietokannan rikkomuksen, jos olet antanut vakuutustiliäsi ja vakuutuspalveluntarjoajasi tietoja valvontaa varten, voimme kyetä myös ilmoittamaan sinulle mahdollisesti altistuneista lisätiedoista, kuten veriryhmä, reseptilääkkeet, diagnoosit ja niihin liittyvät yksityiskohdat. Tämäntyyppiset tiedot näkyvät Dark Web Monitoring -ilmoituksen paljastuneet tiedot -osiossa.

• Maksaako yrityksesi henkilötiedoista vai ostaako se henkilötietoja pimeässä verkossa?

Emme maksa tai osta mitään henkilötietoja pimeässä verkossa, yksityisillä foorumeilla tai millään muulla tavalla.

• Kuinka voin olla varma, että työntekijät eivät käytä tai myy henkilötietojani?

Kaikki antamasi tiedot ovat salattuja, ja vain harvat valitut työntekijät, jotka ovat saaneet koulutusta henkilötietojen käsittelystä, voivat käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja. Näiden työntekijöiden on annettava omat tunnistetietonsa aina, kun he käyttävät henkilötietoja, ja tietoturvatiimimme valvoo heitä.

• Mistä tiedän, että antamani henkilötiedot on suojattu?

Henkilötiedot tallennetaan ja hallitaan edistyneessä salatussa tietokannassa.

• Valvooko yrityksesi 100 % pimeää verkkoa ja yksityisiä foorumeita?

Koska pimeä verkko muuttuu jatkuvasti, kukaan ei voi taata, että he valvovat 100 % pimeää verkkoa ja yksityisiä foorumeita. Dark Web Monitoring ulottuu helposti saatavilla olevien sivustojen ja kauppapaikkojen ulkopuolelle, tunkeutuu yksityisiin foorumeihin, sosiaaliseen verkkoon, syvään verkkoon ja pimeään verkkoon.

§ Palveluntarjoajan tai muualla kuin Yhdysvalloissa kanavien kautta tarjottujen Norton-palvelujen kohdalla LifeLock-identiteettivarkaussuojapalvelut ja -hyvitykset, tilausten ominaisuuksien nimet sekä toiminnot voivat poiketa Nortonin tarjoamista palveluista. Pyydä palveluntarjoajaltasi lisätietoja tarjolla olevista Norton-tilauksista.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v127344370
Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Muokattu viimeksi: 01/12/2021