Sådan downloader og kører du Norton Power Eraser - et gratis værktøj til sletning af virus og spyware

Norton Power Eraser er et gratis værktøj til fjernelse af virus, som kan hentes og køres med henblik på at fjerne malware og filer, der udgør en trussel, fra computeren. Du kan køre dette værktøj, når du vil scanne filer for trusler, hvis du har et Symantec-program eller andre sikkerhedsprogrammer. Hvis du ikke kan starte computeren i normal tilstand, kan du køre dette værktøj i fejlsikret tilstand. Norton Power Eraser er let at downloade, og kan hurtigt scanne din computer for de mest aggressive virus. Du behøver ikke at installere dette værktøj.

Norton Power Eraser-værktøjet er kun kompatibelt med computere, der kører Microsoft Windows-operativsystemer. Det fungerer ikke sammen med computere, der kører Mac OS X.

Da Norton Power Eraser bruger nogle meget direkte metoder til at registrere trusler, er der en risiko for, at der ved et uheld også kan markeres nogle almindelige programmer til sletning. Du bør derfor gennemse scanningsresultaterne nøje, inden du sletter filerne. Hvis du ved en fejl fjerner et legitimt program, kan du køre Norton Power Eraser for at kontrollere tidligere handlinger og fortryde dem.

Download Norton Power Eraser

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik på Gem.

3. Vælg Skrivebord som placering, og klik på Gem.

4. Hvis du vil køre Norton Power Eraser, skal du dobbeltklikke på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

5. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Norton Power Eraser holder øje med og henter en eventuel ny version.

Kør en scanning

1. Klik på ikonet Scan efter risici i vinduet Norton Power Eraser.

2. Norton Power Eraser udfører som standard en Rootkit-scanning og kræver, at du genstarter computeren. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Hvis du ikke ønsker at inkludere Rootkit-scanningen, skal du gå til Indstillinger og fjerne markeringen ud for funktionen Inkluder Rootkit-scanning (Systemet skal genstartes).

3. Vent på, at scanningen bliver fuldført.

Behandl risici

1. Når Norton Power Eraser er færdig med scanningen, vises scanningsresultaterne. Elementerne, som Norton Power Eraser vurderer som risici, vises med status som skadelig, og den anbefalede handling er Fjern. Elementer, der skal ses nærmere på, vises med status som Ukendt.

2. Vælg en af følgende muligheder afhængigt af situationen:

• Hvis du får meddelelsen Ingen risici fundet. Norton Power Eraser registrerede ingen risici på computeren, skal du klikke på OK for at afslutte.

• Hvis der står filer under Skadelig, markeres afkrydsningsfeltet Fjern under Handling automatisk. Det anbefales, at du sletter disse filer.

• Hvis der står filer under ukendt, skal du klikke på skyikonet ud for hver eneste fil. Derved sendes filen til en Symantec-server, og der scannes den vha. de almindelige signaturbaserede redskaber.

• Hvis der i resultatet af en scanning vha. serveren står skadelig, skal du markere feltet Fjern ud for hver eneste fil.

• Hvis der i resultatet af en scanning vha. serveren står Ikke en kendt trussel ud for en fil, skal du ikke markere feltet Fjern. Filen er muligvis ikke en trussel, og skal undersøges nærmere.

3. Sørg for, at afkrydsningsfeltet Opret systemgendannelsespunkt før rettelsen gennemføres er valgt.

4. Klik på Løs nu.

5. Hvis du bliver bedt om at genstarte computeren for at gennemføre fjernelsen, skal du klikke på Genstart nu.

6. Klik på Udført, når risikoen er fjernet.

Hvad gør jeg, hvis dette ikke virker?

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: kb20100824120155EN_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 26/10/2016