Andra produkter

Åtgärda anslutningsproblemet om du bara kan ansluta till Internet efter att du inaktiverat Norton

Lös anslutningsproblemet genom att återställa Norton-brandväggsreglerna.

Återställ brandväggsreglerna

  1. Starta Norton.

    Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

  2. Klicka på Inställningar.

  3. I fönstret Inställningar, klicka på Brandvägg.

  4. Öppna fliken Allmänna inställningar och klicka på Återställ bredvid Återställning av brandvägg.

  5. Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.

  6. Klicka på Tillämpa och sedan på Stäng.

Denna lösning gjorde det enkelt för mig att hantera mitt problem.

Ja Nej

Hjälp oss att förbättra denna lösning.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre.

Vad vill du göra nu?

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v63066093
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 03/06/2019