Visa realtidshot som upptäckts av Nortons beteendeskydd

Beteendeskydd ger realtidsskydd mot hot och söker efter okända säkerhetsrisker i förebyggande syfte. Beteendeskydd identifierar framväxande hot baserat på programbeteenden, och detta är snabbare än traditionell signatur-baserad hotdetektion. Den hjälper till att skydda dig mot skadlig kod till och med innan virusdefinitionerna finns tillgängliga via LiveUpdate.

Beteendeskydd bör alltid vara aktiverat. När Auto-Protect är inaktiverat är även beteendeskyddet inaktiverat och datorn är inte skyddad mot nya hot.

Visa risker som upptäckts av Beteendeskydd

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Historik.

3. Välj alternativet Beteendeskydd som finns i fönstret Säkerhetshistorik.

4. Välj en risk i listan (om det finns).

5. Följ rekommenderade åtgärder i panelen Detaljer.

Här får du även information om vilka aktiviteter som modifierar datorns konfiguration eller inställningar. Alternativet Mer detaljer i denna kategori ger information om vilka resurser som påverkas av aktiviteten.

Kontrollera att beteendeskyddet har aktiverats

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Antivirus i fönstret Inställningar.

4. Flytta reglaget Beteendeskydd under Realtidsskydd på fliken Automatiskt skydd till .

5. Klicka på Tillämpa.

6. Klicka på Stäng i fönstret Inställningar.