Vad är Norton Virus Protection Promise?

Virus Protection Promise är en virusborttagningstjänst som tillhandahålls av Norton-experter. Om de inte kan ta bort viruset från din Windows-, MacOS-, Android- eller iOS-enhet kan du ha rätt till återbetalning även om inga andra återbetalningsrättigheter gäller.

Virus Protection Promise är en funktion som endast erbjuds för prenumerationer med automatisk förnyelse och gäller endast prenumerationer för enhetssäkerhet med antivirusfunktioner.

Se villkor för mer information.

Dessa steg avser den aktuella versionen av Norton-produkter. Gå till Norton Update Center om du har en äldre version eller om du inte vet vilken version du har.

Hur vet du om du är berättigad till Norton Virus Protection Promise?

Tillgängligheten för Norton Virus Protection Promise visas under den berättigade prenumerationen på fliken Tjänster när du loggar in på kontot.

1. Logga in på ditt konto.

2. Välj prenumerationen och kontrollera om Virus Protection Promise är tillgängligt på fliken Mina prenumerationer.

Virus Protection Promise visas under Om prenumerationen.

Hur utnyttjar du Norton Virus Protection Promise om du tror att du är smittad?

Om du tror din dator är smittad rekommenderar vi att du kör en fullständig sökning med Norton-produkten. Om en fullständig sökning inte löser problemet, kan du använda Norton Power Eraser för att snabbt identifiera och ta bort hoten.

Kör fullständig sökning

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Dubbelklicka på Säkerhet och klicka sedan på Sökningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. I fönstret Sökningar under Sökningar och uppgifter väljer du Fullständig sökning och klickar sedan på Kör.

4. Klicka på Slutför när sökningen har slutförts.

Om du tror att datorn fortfarande är smittad eller att smittan inte är borttagen går du till nästa sektion.

Ladda ner Norton Power Eraser och kör en sökning

Norton Power Eraser är kompatibelt med Windows 7 SP1 och nyare operativsystem.

1. Ladda ner något av följande, beroende på vilken version av Windows du använder:
    • På 64-bitars Windows: Norton Power Eraser.
    • På 32-bitars Windows: Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe-filen.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Fullständig systemsökning och klickar på Kör nu.

5. Om du vill inkludera rootkitsökningen klickar du på Inställningar, och underInställningar för sökning och logg växlar du till alternativetInkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn) och klickar på Tillämpa.

6. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Vänta tills sökningen är klar. Följ anvisningarna på skärmen.

Kontakta en Norton-expert

Kontakta Kundtjänst och support om datorn fortfarande är smittad.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v62458994
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 30/11/2023