Lägg till eller uteslut filer och mappar i dina säkerhetskopior

Norton låter dig säkerhetskopiera olika filtyper, till exempel bild-, musik- och videofiler, till dina säkerhetskopior. Du kan ange filer eller mappar som innehåller filtyper som normalt ingår i säkerhetskopian och utesluta dem från säkerhetskopian.

Du kan också lägga till eller ta bort filtillägg som normalt är en del av standardfiltyperna. Mer information finns i Visa eller ändra standardfiltyper eller filtillägg som Norton inkluderar i säkerhetskopior

Lägg till eller undanta filer och mappar i säkerhetskopieuppsättning

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Säkerhet för digitala enheter ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhetskopiering i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Säkerhetskopior.

3. I fönstret Inställningar för säkerhetskopia i listrutan Säkerhetskopia väljer du den säkerhetskopia som du vill konfigurera.

4. Klicka på Lägg till eller ta bort filer och mappar på fliken Vad.

5. Gör något av följande i fönstret som visas:

• För att lägga till en fil i säkerhetskopian ska du klicka på Inkludera fil och gå till filen du vill lägga till.

• För att lägga till en mapp i säkerhetskopian ska du klicka på Inkludera mapp och gå till mappen du vill lägga till.

• För att ta bort en fil från säkerhetskopian ska du klicka på Uteslut fil och gå till filen du vill ta bort.

• För att ta bort en mapp från säkerhetskopian ska du klicka på Uteslut mapp och gå till mappen du vill ta bort.

6. Klicka på Spara inställningar i fönstret Inställningar för säkerhetskopiering.

Du kan också högerklicka på en fil eller mapp och välja Norton 360 > Lägg till i säkerhetskopia/uteslut från säkerhetskopia från snabbmenyn.

Alternativen Lägg till i säkerhetskopia och Uteslut från säkerhetskopia visas endast i snabbmenyn efter att du har konfigurerat säkerhetskopian och när fönstren Inställningar för säkerhetskopia och Återställ filer är stängda.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20534334