Rapportera en misstänkt felaktig identifiering ("false positive") till Symantec

Detta dokument beskriver hur man rapporterar en felaktig identifiering till Symantec genom online-formuläret för rapporter om felaktiga identifieringar.

Rapportera en felaktig identifiering till Symantec

1. Gå till Rapportera en misstänkt felaktig identifiering ("false positive")

2. Under När uppstod identifieringen du vill rapportera? välj det mest lämpliga alternativet.

• A1 - Vid nedladdning eller uppladning av en fil

• A2 - Vid användning av en app

• A3 - Vid installation av en app

• A4 - Vid surfning

• A5 - Under en schemalagd eller en begärd sökning

• A6 - Vid sändning eller mottagning av e-post

• A7 - Vid skrivning eller läsning av filer på/från en lagringsenhet

• A8 - Jag vet inte, jag är osäker eller kan inte hitta rätt alternativ

3. Klicka på Nästa.

4. Under Vilken produkt använde du när du såg detta? välj din produkt.

Klicka på Visa skärmbild bredvid varje alternativ för att visa en skärmbild av varje produkt.

• Klientsäkerhetsprodukter för företag

• B1 - Symantec Endpoint Protection 12.x

• B2 - Symantec Endpoint Protection 14.x

• Avancerat skydd mot hot

• B3 - Symantec Advanced Threat Protection: Network, Endpoint eller Roaming

• Klientsäkerhetsprodukter för kunder

• B4 - Norton Internet Security eller Norton AntiVirus

• B5 - Norton Security eller Norton Security with Backup

• B6 - Norton 360

• B7 - Norton Rescue Tool (Norton Power Eraser eller Norton Bootable Recovery Tool)

• Moln och tjänster

• B8 - Symantec Endpoint Protection SBE 2013

• B9 - Web Security.cloud

• Mobilt

• B10 - Norton Mobile Security (vilken version som helst)

• B11 - Jag vet inte, jag är osäker eller kan inte hitta rätt alternativ

5. Klicka på Nästa.

6. Under Vilken av de följande typerna av identifiering rapporterar du? välj lämpligt alternativ.

Några alternativ kanske inte visas beroende på ditt val i steg 2 och 4.

• C1 - Nedladdning/File Insight (omdömesbaserad identifiering)

• C2 - SONAR (beteendebaserad identifiering)

• C3 - Auto-Protect (filbaserad identifiering)

• C4 - ATP AntiVirus / AV File Scanning (filbaserad identifiering)

• C5 - IPS (upptäckt av nätverksintrång, Vantage)

• C6 - Sökning på begäran / schemalagd sökning

• C7 - SafeWeb (webbadresser för nätfiske, skadliga webbsidor)

• C8 - Cynic (detonation i begränsat läge)

• C9 - Mobile Insight (mobilappsanalys och omdömesbaserad identifiering)

• C10 - Dynamic Adversary Intelligence

• C11 - Jag vet inte, jag är osäker eller kan inte hitta rätt alternativ

7. Klicka på Nästa.

8. Under Hjälp oss hitta programvaran välj en lämplig sändningstyp från listrutan.

• För Ladda upp en fil

Klicka på Välj fil och välj en fil att skicka.

Riktlinjer för att överföra filer:

• Maximal storlek för filer som överförs är 100 MB.

• Du kan överföra upp till nio filer per tillfälle genom att placera dem i ett ZIP-arkiv eller RAR-arkiv.

• Filer som skickas får inte vara lösenordsskyddade. Lösenordsskyddade filer kan inte behandlas.

• För Ange en URL för direktnedladdning eller Ange URL för Dynamic Adversary Intelligence (ATP) eller Ange blockerad URL (IPS)

Ange URL:n i textrutan.

Riktlinjer för URL-adresser för direktnedladdning:

• URL-adressen måste börja med http:// eller https:// eller ftp:// och måste returnera en fil.

• Filer får inte vara lösenordsskyddade. Lösenordsskyddade filer kan inte behandlas.

• För Ange en lösenordsskyddad URL

Ange URL-adress, användarnamn och lösenord.

• Detta alternativ är endast för att ange en URL som inte är lösenordsskyddad. Automatisering ska försöka att ladda ner filen med de angivna inloggningsuppgifterna.

• URL-adressen måste börja med http:// eller https:// eller ftp:// och måste returnera en fil.

• Filer får inte vara lösenordsskyddade. Lösenordsskyddade filer kan inte behandlas.

• Ge en filhash

Ange filhashen i textrutan.

Riktlinjer för hashöverföringar:

• Hashen får endast vara i format MD5 eller Sha256.

• Maximal storlek för en fil är 100 MB.

• Hashen måste vara en enskild fil. ZIP- eller RAR-behållarfiler stöds inte.

9. Under Berätta om identifieringen ange den information som krävs.

• Namnet på programvaran som identifieras

Om du inte vet eller är osäker kan du höppa över detta fält.

• Namnet på identifieringen givet av Symantecs program

Det här fältet är obligatoriskt.

• Filkarantän, information om produkten från urklipp eller ytterligare information

Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och sedan på Historik. I fönstret Säkerhetshistorik väljer du Karantän i listrutan bredvid Visa. Klicka på aktiviteten, sedan på Fler alternativ och sedan på Kopiera till Urklipp. Klistra in innehållet här nu.

10. Under Din information ange den information som krävs.

• Kontaktperson

• E-postadress

• Bekräfta e-postadress

Ange din korrekta e-post adress för att få e-postmeddelanden avseende ditt kontrollnummer och resultat.

• Är du programvarans skapare eller distributör?

11. Under Skicka välj Jag förstår.

Ange så mycket information som möjligt. Överföringar med otillräcklig information kommer att avvisas.

12. Skriv in tecken såsom visas i Säkerhetstecknen i rutan Svara och klicka på Skicka.

13. Om din rapport om felaktig identifiering skickas till oss med framgång kommer du att få ett e-postmeddelande på engelska med ett kontrollnummer.

Title: [No Reply] False Positive submission (12345)

Thank you for contacting Symantec.

Your submission has been received and will be reviewed. We endeavor to respond to all submissions within 2 working days.

The tracking number for your submission is: 12345, please reference this tracking number in any further correspondence on this issue.

14. Du kommer att få ett e-postmeddelande på engelska om resultaten av din rapport om felaktig identifiering från Symantec.

• Om filen eller URL:n bedöms som skadlig.

Title: [No Reply] False Positive submission (12345)

In relation to submission 12345.

Upon further analysis and investigation, we have determined that the URL(s) in question meets the necessary criteria to be detected by our products and as such, the detection cannot be revoked.

• Om filen eller URL:n bedöms som oskadlig.

Title: [No Reply] False Positive submission (12345)

In relation to submission 12345.

Upon further analysis and investigation, we have verified your submission and, as such, the detection(s) for the following file(s) will be removed from our products:

• File name:

• MD5:

• SHA256:

Note: Whitelisting may take up to 24 hours to take effect by LiveUpdate.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v126152382_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Mac OS X, Windows
Senast ändrat: 30/05/2019