Ta bort falska popup-fönster eller bedrägeri meddelande om teknisk support som säger att datorn är infekterad

En del vilseledande företag använder falska popup-varningar som påstår att datorn har smittats av ett virus. Dessa popup-fönster är gjorda för att se ut som varningarna från Nortons virussökning eller andra legitima säkerhet varningar.

För att identifiera och undvika bedrägerier inom teknisk support:

• Undersök meddelandet noga. Leta efter uppenbara tecken på bedrägeri, till exempel dålig stavning, oprofessionell grafik och dålig grammatik.

• Sök på internet efter telefonnumret som anges i popup-fönstret för att bekräfta dess giltighet.

• Du får aldrig oombedda samtal från Norton-support om att åtgärda problem med din dator. Du får bara telefonsamtal om du har begärt det.

Läs information om bedrägerier inom teknisk support och hur du undviker dem för att ta reda på mer.

Kontakta Kundtjänst och support om du behöver hjälp.

Om du vill veta om e-postmeddelandet du har fått är från Norton, läs Kontrollera att ett e-postmeddelande du får från Norton är legitimt.

Utför följande steg om du tror att din dator är smittad.

STEG 1

Kör fullständig sökning

Gör en sökning med Norton-produkten för att identifiera och lösa de ändringar som har gjorts eller vilseledande program som installerats av falska popup-fönster och bedrägerimeddelanden om teknisk support.

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Norton-produktens huvudfönster och klicka sedan på Sökningar.

3. I fönstret Sökningar väljer du Fullständig sökning och klickar på Kör.

4. Klicka på Slutför när sökningen har slutförts.

STEG 2

Ladda ner Norton Power Eraser och kör en sökning

Norton Power Eraser är kompatibelt med Windows 7 SP1 och nyare operativsystem.

1. Ladda ner något av följande, beroende på vilken version av Windows du använder:
    • På 64-bitars Windows: Norton Power Eraser.
    • På 32-bitars Windows: Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe-filen.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Fullständig systemsökning och klickar på Kör nu.

5. Om du vill inkludera rootkitsökningen klickar du på Inställningar, och underInställningar för sökning och logg växlar du till alternativetInkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn) och klickar på Tillämpa.

6. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Vänta tills sökningen är klar. Följ anvisningarna på skärmen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v122764455