Ta bort falska popup-fönster eller bedrägeri meddelande om teknisk support som säger att datorn är infekterad

Vad är falska popup-fönster och bedrägerimeddelanden om teknisk support?

Falska popup-fönster och bedrägerimeddelanden om teknisk support är en typ av bedrägeri som blir allt vanligare på internet. Bedrägeriet använder social manipulering och skrämseltaktik för att lura offret. En del vilseledande företag använder falska popup-varningar som påstår att datorn har smittats av ett virus. Dessa popup-fönster är gjorda för att se ut som varningarna från Nortons virussökning eller andra legitima säkerhet varningar.

Sådana bedrägerier görs på många sätt. Mer information om bedrägerier inom teknisk support och hur du undviker dem.

Varför får jag sådana här falska popup-meddelanden?

Huvudmotivet bakom de här falska popup-meddelandena eller bedrägerierna är att utpressa offret för att få pengar, eller att installera malware, till exempel tangentloggare eller bakdörrstrojan för att få tillgång till privat information.

Hur identifierar jag falska popup-fönster och bedrägerier om teknisk support?

• Undersök meddelandet noga. Leta efter uppenbara tecken på bedrägeri, till exempel dålig stavning, oprofessionell grafik och dålig grammatik.

• Sök på internet efter telefonnumret som anges i popup-fönstret för att bekräfta dess giltighet.

• Du får aldrig oombedda samtal från Norton-support om att åtgärda problem med din dator. Du får bara telefonsamtal om du har begärt det.

Så här får du officiell Norton-support.

Vår officiella Norton-support är alltid gratis för kunder som prenumererar på tjänsten.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v122764455
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 19/11/2019