Ta bort Kotver-malwarevarianterna från datorn

Den här artikeln innehåller information om borttagning av hotet Trojan.Kotver från datorn.

Manuell borttagning av hotet

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

cmd

3. Skriv följande för att avsluta processträdet för explorer.exe.

• taskkill /im explorer.exe /f

• taskkill /im regsvr32.exe /f

4. Tryck på Ctrl + Alt + Delete.

5. Klicka på Starta Aktivitetshanteraren.

6. I fönstret Aktivitetshanteraren i Windows klickar du på Arkiv och sedan på Ny uppgift (Kör...).

7. I fönstret Skapa ny uppgift skriver du explorer.exe och klickar på OK.

8. Navigera till följande plats och ta bort Kotver-filerna.

• C:\Användare\xxxxxxxx\Appdata\Local\(alfanumeriskt mappnamn)

• C:\Användare\xxxxxxxx\Appdata\Roaming\(alfanumeriskt mappnamn)

• C:\Användare\xxxxxxxx\Appdata\Roaming\Microsoft\Windows\Start-meny\Program\Autostart\(alfanumeriskt namn.lnk)

9. Starta om datorn.

10. Starta Norton.

11. Klicka på Säkerhet i huvudfönstret och sedan på Sökningar.

12. Välj Fullständig systemsökning i fönstret Sökningar och klicka sedan på Kör.

13. Klicka på Slutför när sökningen har slutförts.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v119650544
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 30/04/2020