Kör du det kostnadsfria verktyget Norton Power Eraser i felsäkert läge

Norton Power Eraser är ett program som tar bort hot från din dator. Det kan laddas ner gratis. Det här verktyget kan användas för att söka efter hot även om du redan har en Norton-produkt eller någon annan säkerhetsprodukt på datorn. Om du inte kan starta datorn i normalläge kan du köra programmet i felsäkert läge.

Norton Power Eraser är enkelt att ladda ner och söker snabbt igenom din dator på jakt efter de mest aggressiva datorvirusen. Du behöver inte installera det här programmet.

Norton Power Eraser använder aggressiva metoder för att upptäcka hot, och det kan hända att legitima program markeras för borttagning. Du bör därför noga gå igenom sidan med sökresultat innan du tar bort några filer.

STEG 1

Starta datorn i felsäkert läge med nätverk

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Gå till fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration, markera Säker start och välj Nätverk.

Windows XP: Markera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startar om i felsäkert läge med nätverk.

STEG 2

Ladda ner Norton Power Eraser och kör en sökning (på Windows 10/8/7)

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe -filen.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Fullständig systemsökning och klickar på Kör nu.

5. Om du vill inkludera rootkitsökningen klickar du på Inställningar, och under Inställningar för sökning och logg växlar du till alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn) och klickar på Tillämpa.

6. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Vänta tills sökningen är klar. Följ anvisningarna på skärmen.

STEG 3

Starta om datorn i normalläge

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Avmarkera Säker start på fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration.

Windows XP: Avmarkera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startas i normalläge. Det kan ta några minuter.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20100917002731EN
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 05/03/2021