Ladda ner och kör Norton Power Eraser - kostnadsfritt verktyg för borttagning av virus och malware för Windows

Norton Power Eraser är endast kompatibelt med datorer som har Microsoft Windows-operativsystem. Det fungerar inte med datorer som kör WinPE, macOS X, Android- och iOS-enheter.

Norton Power Eraser är ett kostnadsfritt verktyg för virusborttagning som du kan ladda ner och köra för att ta bort malware och hot från din dator. Du behöver inte installera det här verktyget.

Ladda ner Norton Power Eraser och kör en fullständig systemsökning (på Windows 10/8/7)

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe -filen.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Fullständig systemsökning och klickar på Kör nu.

5. Om du vill inkludera rootkitsökningen klickar du på Inställningar, och under Inställningar för sökning och logg växlar du till alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn) och klickar på Tillämpa.

6. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Vänta tills sökningen är klar. Följ anvisningarna på skärmen.

Vissa program kan installera oönskade verktygsfält och orsaka omdirigering av webbläsaren. I Norton Power Eraser finns det ett alternativ för att söka efter oönskade program, s.k. PUP eller PUA (potentially unwanted programs/potentially unwanted applications). Mer information finns i Kör en sökning efter oönskade program med Norton Power Eraser.