Så här tar du bort oönskade popup-filer eller omdirigeringar av webbplatser

Det här problemet kan bero på att din webbläsare har kapats. En sorts malware kapar webbläsaren och ändrar dina webbläsarinställningar. Håll uppsikt på följande beteenden:

• Dina sökningar omdirigeras till olika webbplatser

• Din hemsida eller sökmotor ändras utan ditt tillstånd

• Det går långsamt att läsa in webbsidor

• Du ser verktygsfält som du inte har installerat i webbläsaren

• Popupmeddelanden med reklam visas

Läs Mer information om bedrägerier inom teknisk support och hur du undviker dem om ett popupfönster försöker omdirigera dig till en supportsida från tredjepart, eller om du misstänker att du blivit lurad.

Kör Norton Power Eraser - Sökning efter oönskade program

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Dubbelklicka på filen NPE.exe för att köra Norton Power Eraser.

Om fönstret User account control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Acceptera.

6. Klicka på ikonen Sök oönskade program i Norton Power Eraser -fönstret.

När Norton Power Eraser har slutfört sökningen visas resultatet i fönstret Sökning efter oönskade program slutförd.

7. Klicka på Avinstallera intill det oönskade programmet eller verktygsfältet i fönstret Sökning efter oönskade program slutförd.

8. Följ anvisningarna på skärmen.

9. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

Om Norton Power Eraser inte tar bort de oönskade verktygsfälten kan du ta bort dem manuellt med Lägg till/ta bort program eller Avinstallera ett program i Kontrollpanelen. Reklamprogram brukar installera ett nytt verktygsfält i din webbläsare och ändra inställningarna för standardsökmotor till en från tredje part. Återställ webbläsarinställningarna, beroende på webbläsare, för att ta bort alla oönskade verktygsfält och sökmotorer.

Kör Norton Power Eraser-sökningen

1. Dubbelklicka på filen NPE.exe för att starta Norton Power Eraser.

Om fönstret User account control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

2. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

3. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

4. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

5. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

Vänta tills sökningen är klar.

Upptäckte Norton Power Eraser några hot?