Ta bort oönskade popupmeddelanden eller omdirigeringar till webbplatser

Det här problemet kan bero på att din webbläsare har kapats. En sorts malware kapar webbläsaren och ändrar dina webbläsarinställningar. Håll uppsikt på följande beteenden:

• Dina sökningar omdirigeras till olika webbplatser

• Din hemsida eller sökmotor ändras utan ditt tillstånd

• Det går långsamt att läsa in webbsidor

• Du ser verktygsfält som du inte har installerat i webbläsaren

• Popupmeddelanden med reklam visas

Läs Mer information om bedrägerier inom teknisk support och hur du undviker dem om ett popupfönster försöker omdirigera dig till en supportsida från tredjepart, eller om du misstänker att du blivit lurad.

Ladda ner och kör Norton Power Eraser - Sök efter oönskade program (på Windows 10/8/7)

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe -filen.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Sök efter oönskade program och klickar på Kör nu.

5. När Norton Power Eraser har slutfört sökningen visas resultatet i fönstret Sökning efter oönskade program slutförd.

Om inga oönskade program upptäcks på din dator, visas meddelandet " Inga hot hittades ". Klicka på Klart.

6. Om ett oönskat program upptäcks, ska du klicka på Avinstallera intill det oönskade programmet eller verktygsfältet i fönstret Sökning efter oönskade program slutförd.

7. Följ anvisningarna på skärmen.

8. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

Om Norton Power Eraser inte tar bort de oönskade verktygsfälten kan du ta bort dem manuellt med Lägg till/ta bort program eller Avinstallera ett program i Kontrollpanelen. Reklamprogram brukar installera ett nytt verktygsfält i din webbläsare och ändra inställningarna för standardsökmotor till en från tredje part. Återställ webbläsarinställningarna, beroende på webbläsare, för att ta bort alla oönskade verktygsfält och sökmotorer.

Ladda ner Norton Power Eraser och kör en sökning (på Windows 10/8/7)

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + J för att öppna nedladdningsfönstret i webbläsaren och dubbelklicka på NPE.exe -filen.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

Om du redan har godkänt licensavtalet kommer du inte att bli ombedd att godkänna det igen.

Norton Power Eraser söker efter och laddar automatiskt ner den nya versionen (om det finns någon).

4. I fönstret Norton Power Eraser väljer du Fullständig systemsökning och klickar på Kör nu.

5. Om du vill inkludera rootkitsökningen klickar du på Inställningar, och under Inställningar för sökning och logg växlar du till alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn) och klickar på Tillämpa.

6. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn.

Vänta tills sökningen är klar. Följ anvisningarna på skärmen.

Upptäckte Norton Power Eraser några hot?