Upprepad nyckelringsuppmaning visas när du försöker slå på VPN på Mac med Norton 360

Du kan lägga till VPN-konfigurationer till Mac-datorn för att förhindra att dina onlineaktiviteter spåras av tredjepartsspårare, inklusive internetleverantörer och webbplatser du besöker, vilket ger dig en privat internetåtkomst.

Funktionen är endast tillgänglig för användare som prenumererar på Norton 360-planer som inkluderar Secure VPN. Funktionen är inte tillgänglig i alla länder.

Vad är nyckelringens lösenord och hur återställer jag lösenordet för nyckelringen?

När du lägger till VPN-profilen ser du ett meddelande om nyckelringsåtkomst från Apple för att ta emot de auktoriseringsdata som krävs för VPN-anslutningen. Du måste uppge lösenordet till Mac-datorns inloggning för att ge NEIKEv2Provider nyckelringsåtkomst. Ibland kan lösenordet för nyckelringen kan skilja sig från lösenordet för Mac-datorns inloggning. Ochnbsp;Se Apples supportartikel om du inte kommer ihåg lösenordet till nyckelringen på Mac-datorn.

Vad är NEIKEV2Provider och varför behöver Norton lösenordet till nyckelringen?

NEIKEv2Provider är en systemtjänst som använder det inbyggda VPN-protokollet för Mac-datorer (IKEv2) för att skapa säkra VPN-anslutningar. Norton använder den här tjänsten när den försöker ansluta till VPN.

För att auktorisera Mac-datorn när du ansluter till VPN måste NEIKEv2Provider få åtkomst till Norton-nyckeln i nyckelringen. Detta kräver behörighet från användaren och det är därför Norton begär att användaren ska ange nyckelringens lösenord. Du ger endast behörighet till Norton-nyckeln i nyckelringen när du anger lösenordet. Det ger inte åtkomst till hela nyckelringen. Norton-nyckeln används för att autentisera anslutningen när du ansluter till VPN.

Om NEIKEv2Provider inte kan komma åt Norton-nyckeln i nyckelringen kan den inte ansluta till VPN.

Åtgärda upprepade nyckelringsuppmaningar

Stegen nedan kan endast tillämpas efter att du har installerat eller uppdaterat Norton Device Security till den senaste versionen på macOS Mojave 10.14.x eller senare.

1. Öppna Norton Device Security-produkten på Mac.

2. I fönstret Mitt Norton, bredvid Secure VPN, klickar du på Aktivera.

3. Läs anvisningarna på skärmen och klicka på Fortsätt.

4. Klicka på Tillåt för att skapa en ny VPN-profil på Mac-datorn om du uppmanas till det.

5. Skriv in lösenordet till Mac-administratörskontot och klicka på Tillåt alltid för att logga in på VPN-profilen så att du inte får varningen om nyckelringsåtkomst igen.

Du kan se varningen om nyckelringen igen om du har klickat på alternativet Tillåt i det första varningsmeddelandet. Se i så fall till att du klickar på alternativet Tillåt alltid i den andra varningen om nyckelringen så att du inte får varningen om nyckelringen igen när du öppnar VPN-alternativet framöver.

Om problemet kvarstår, avinstallera och ominstallera Norton, och försök sedan att lägga till VPN-konfigurationen igen.

Avinstallera Norton

1. På Mac klickar du på ikonen Finder i dockan sedan klickar du på Program i den vänstra panelen under avsnittet Favoriter.
  2. Gå till ikonen för Norton-programmet och dra den till Papperskorgen.

3. Klicka på Fortsätt.

4. Ange lösenordet för administratörskontot när du uppmanas att göra det och klicka sedan på OK.

5. Klicka på Avinstallera i fönstret som visas.

6. Skriv in lösenordet för administratörskontot när du uppmanas att göra det och klicka sedan på Installera Helper.

7. Klicka på Starta om nu.

Ladda ner Norton Device Security

Innan du laddar ner den senaste installationsprogramfilen, se till att ta bort alla äldre installationsprogramfiler som finns tillgängliga i mappen Nedladdningar.

1. Logga in på ditt konto.

2. Ange e-postadress och lösenord för Norton och klicka på Logga in.

3. I portalen Mitt Norton klickar du på Ladda ner.

4. På sidan Kom igång klickar du på Godkänn och ladda ner.

5. När nedladdningen har slutförts dubbelklickar du på den fil du har laddat ner för att starta Norton Installer.

6. Klicka på Norton-licensavtal för att läsa produktens licensavtal innan du installerar Norton.

7. Välj något av följande beroende på operativsystemet:

Installera Norton Device Security på macOS 10.15.x (Catalina) eller senare

1. Klicka på Installera.

2. I vissa fall meddelar Norton dig om att du kan gå med i Norton Community Watch som samlar in information om möjliga säkerhetsrisker från datorn och skickar informationen till Norton för analys. Gör något av följande:

• Klicka på Bli medlem nu för att aktivera Norton Community Watch på din Norton-produkt.

• Klicka på kanske senare för att gå med i Norton Community Watch senare.

Du kan klicka på Mer information för att läsa mer om Norton Community Watch.

3. Skriv in lösenordet för Mac-administratörskontot och klicka sedan på Installera hjälp.

4. Klicka på Starta om.

5. Klicka på Öppna inställningar i Norton-installationsfönstret när du har startat om Mac-datorn.

6. Om du ser varningen Systemtillägg blockerat klickar du på Öppna säkerhetsinställningar.

7. Klicka på låsikonen längst ned i fönstret Säkerhet och sekretess.

8. Ange lösenordet för administratörskontot och klicka sedan på Lås upp.

9. Klicka på Tillåt i Norton-meddelandet, gå tillbaka till Norton-installationsfönstret och klicka sedan på Fortsätt.

Om du inte ser knappen Tillåt stänger du och öppnar fönstret Säkerhet och sekretess för att se knappen Tillåt.

Allow System Extensions
  10. I Norton-installationsfönstret klickar du på Fortsätt och klickar sedan på Tillåt för att tillåta att Norton övervakar alla nätverksaktiviteter och blockerar skadliga webbplatser från att få åtkomst till Mac-datorn.

Allow Network Monitoring
  11. I Norton-installationsfönstret klickar du på Öppna inställningar för att ge Norton åtkomst till din disk för bättre skydd.

12. I fönstret Säkerhet och sekretess ser du till att alternativet Norton-systemtillägg är aktiverat. Gå tillbaka till Norton-installationsfönstret och klicka på Slutför.

Allow Full Disk Access

Installera Norton Device Security på macOS High Sierra 10.13.x till macOS Mojave 10.14.x

1. Klicka på Godkänn och installera.

2. I vissa fall meddelar Norton dig om att du kan gå med i Norton Community Watch som samlar in information om möjliga säkerhetsrisker från datorn och skickar informationen till Norton för analys. Gör något av följande:

• Klicka på Bli medlem nu för att aktivera Norton Community Watch på din Norton-produkt.

• Klicka på kanske senare för att gå med i Norton Community Watch senare.

Du kan klicka på Mer information för att läsa mer om Norton Community Watch.

3. Skriv in lösenordet för Mac-administratörskontot och klicka sedan på Installera hjälp.

4. I Norton-installationsfönstret klickar du på Öppna nu eller Klicka här.

5. Gör något av följande:

• Klicka på Tillåt för motsvarande Symantec-meddelande.

• Om du har flera program eller leverantörer installerade på din Mac som kräver auktorisering så visas meddelandet Viss systemprogramvara blockerades från inläsning i stället för Symantec-meddelandet. Klicka på Tillåt i så fall och välj Symantec i listan och klicka sedan på OK.

Om du inte ser knappen Tillåt stänger du och öppnar fönstret Säkerhet och sekretess för att se knappen Tillåt.

6. I Norton Security-installationsfönstret. klicka på Fortsätt.

7. Slutför installationen genom att klicka på Starta om.

Installera Norton Device Security på Mac OS X 10.10.x (Yosemite) till OS X 10.12.x (Sierra)

1. Klicka på Godkänn och installera.

2. I vissa fall meddelar Norton-produkten dig om att du kan gå med i Norton Community Watch som samlar information om möjliga säkerhetsrisker från datorn och skickar informationen till Norton för analys. Gör något av följande:

• Klicka på Bli medlem nu för att aktivera Norton Community Watch på din Norton-produkt.

• Klicka på kanske senare för att gå med i Norton Community Watch senare.

Du kan klicka på Mer information för att läsa mer om Norton Community Watch.

3. Skriv in lösenordet för Mac-administratörskontot och klicka sedan på Installera hjälp.

4. När installationen har slutförts klickar du på Starta om. Installationen av produkten slutförs först när du startar om Mac-datorn.

Lägg till VPN-konfiguration

1. Öppna Norton Device Security-produkten på Mac.

2. I fönstret Mitt Norton, bredvid Secure VPN, klickar du på Aktivera.

3. Läs anvisningarna på skärmen och klicka på Fortsätt.

4. Klicka på Tillåt för att skapa en ny VPN-profil på Mac-datorn om du uppmanas till det.

5. Skriv in lösenordet till Mac-administratörskontot och klicka på Tillåt alltid för att logga in på VPN-profilen så att du inte får varningen om nyckelringsåtkomst igen.

Du kan se varningen om nyckelringen igen om du har klickat på alternativet Tillåt i det första varningsmeddelandet. Se i så fall till att du klickar på alternativet Tillåt alltid i den andra varningen om nyckelringen så att du inte får varningen om nyckelringen igen när du öppnar VPN-alternativet framöver.

Om du har skapat flera användarkonton för Mac-datorn kan du få problem med att alternativet Secure VPN saknas på Mitt Norton-kontrollpanelen. Åtgärda problemet genom att se till att logga in på Mac-datorn med samma användarkonto som du använde för att aktivera Norton-produkten där Secure VPN ingår. Mer information finns i Åtgärda problemet med att alternativet Secure VPN saknas i Mitt Norton-kontrollpanelen på Mac

Friskrivning: Vi ansvarar inte för tillförlitligheten hos data, åsikter, råd eller uttalanden som görs på webbplatser från tredje part. Vi tillhandahåller dessa länkar enbart som en service. Förekomsten av sådana länkar betyder inte att vi godkänner, rekommenderar eller tar något som helst ansvar för innehållet på webbplatserna.

Video: Undvik upprepade varningar om nyckelringsåtkomst när du aktiverar VPN på Mac

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v138741680
Operativsystem: Mac
Senast ändrat: 08/01/2024