Mer information om man-in-the-middle-angrepp

Ett man-in-the-middle-angrepp (MITM) är ett angrepp där en angripare kan läsa, infoga och modifiera meddelanden mellan två användare eller system. Angriparen måste kunna observera och fånga upp meddelanden mellan de två offren. För mer information kan du läsa den här artikeln.

Norton skyddar dig från MITM-angrepp, så som SSL Strip-angrepp, innehållsmanipulering, innehållsmanipuleringsangrepp och DNS-förfalskningangrepp. När du får en varning från Norton om att ett man-in-the-middle-angrepp har upptäckts väljer du den rekommenderade åtgärden från varningsfönstret.

Här följer några rekommendationer som hjälper till att skydda dig från man-in-the-middle-angrepp:

• Installera Norton UWP-appen såsom Norton Security Protection eller Norton Security On-the-Go1 som skyddar dig mot MITM-angrepp.

• Se till att webbadressen till webbplatsen du besöker börjar med "https".

• Undvik att ansluta direkt till en offentlig Wi-Fi-router. När du använder offentliga Wi-Fi-nätverk, se till att du slår på Secure VPN i Norton UWP-appen så att anslutningen krypteras och dina privata data (som lösenord eller kreditkortsinformation) förblir skyddade.

• Akta dig för potentiella nätfiske-e-postmeddelanden från nätbrottslingar som begär att du uppdaterar ditt lösenord eller andra inloggningsuppgifter. Istället för att klicka på länken som finns i e-postmeddelandet skriver du in webbadressen manuellt i din webbläsare.

Norton meddelar dig när det identifierar beteende som påminner om MITM-angrepp. Om du tror att ett känt, pålitligt nätverk är identifierat som ett MITM-angrepp kan du lägga till nätverket till listan med kända nätverk. Se Ändra nätverk du litar på med hjälp av Norton UWP-appen för mer information.

1Norton Security On-the-Go är för närvarande endast tillgänglig i USA. Appen kommer att finnas tillgänglig i andra regioner vid ett senare datum.