Vanliga frågor: Norton Secure VPN

Norton Secure VPN är en säkerhetsapp som hjälper dig att skydda dig medan du surfar på webben. Det förhindrar att din onlineaktivitet spåras av tredjepartsspårare, inklusive internetleverantörer, eller webbplatserna du besöker, vilket ger dig privat internetåtkomst. Det hjälper också till att blockera annonsspårare genom att fånga upp cookies och ta bort identifierande information.

Systemkrav för att installera Norton Secure VPN

Tillgängligt för Windows PC, Mac, iOS- och Android-enheter.
Norton Secure VPN är kompatibelt med PC, Mac, Android-smartphones och -surfplattor, iPad- och iPhone-enheter. Norton Secure VPN kan användas på angivet antal enheter – med obegränsad användning under prenumerationsperioden.

Windows

Operativsystem

Hårdvara

• Microsoft Windows 11/10 (alla versioner förutom Windows 11/10 i S-läge)

• Microsoft Windows 8/8.1 (alla versioner)

• Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 (SP 1) eller senare

• Processor

För Windows 11/10/8/7: 1 GHz

• RAM-minne

För Windows 11/10: 2 GB

För Windows 8/7: 1 GB (32-bitars) eller 2 GB (64-bitars)

• Hårddiskutrymme

150 MB ledigt hårddiskutrymme

Mac

Operativsystem

Hårdvara

• macOS X 10.12.x (Sierra) eller senare

• Mac-dator med Intel® Core 2™ Duo-, core i3-, Core i5-, core i7- eller Xeon-processor)

• 2 GB RAM-minne

• 300 MB ledigt hårddiskutrymme

Android

Operativsystem

Enhetskrav

• Android som kör 8.0 eller senare

Google Play-appen måste vara installerad

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

iOS

Operativsystem

Enhetskrav

• iPhone- eller iPad-enheter med aktuell version eller de två föregående versionerna av Apple iOS

• 100 MB ledigt lagringsutrymme

Hur skyddar Norton Secure VPN min integritet online?

Om du använder offentligt WiFi-nätverk kan dina internetaktiviteter övervakas. Cyberkriminella kan stjäla personlig information som ditt användarnamn, lösenord eller dina kontonummer. Mer information
Norton Secure VPN maskerar all din information som identifierar dig som person, däribland din plats när du surfar på internet. På så sätt kan du se dina program precis som om du vore hemma.
Norton Secure VPN skyddar alla data som du skickar och tar emot på följande sätt när du använder offentlig Wi-Fi:
  • Kryptering i bankklass används för att skydda dig i offentliga Wi-Fi-surfzoner.

• Du kan surfa anonymt på webben så att din integritet skyddas. Mer information

• Du får åtkomst till favoritapparna och innehåll varifrån som helst, precis som om du var hemma.

• Alla data krypteras i ett virtuellt privat nätverk utan loggar som inte spårar eller lagrar din aktivitet Mer information

• Du får 60 dagars återköpsgaranti*.

• Du får förstklassig kundsupport från Norton, ledaren inom säkerhet på internet.

Var finns IP-adresserna för Norton Secure VPN?

IP-adresserna till servrarna finns i olika länder, däribland USA, Storbritannien, Singapore och Brasilien och de är Norton Secure VPN-optimerade att säkerställa den bästa möjliga surfupplevelsen på internet.

Vilken information kan min internetleverantör (ISP) och webbplatser se när jag använder Norton Secure VPN?

När du använder Norton Secure VPN krypteras dina data så att internetleverantören (ISP) endast kan se trafikmängden som passerar via deras servrar men inte data som har krypterats.
Om du inte använder Norton Secure VPN kan internetleverantören se vilka webbplatser du har besökt, dina e-postmeddelanden, snabbmeddelandechattar och alla filer som du laddar ner eller laddar upp. Webbplatser som du besöker kan se vilken webbläsare du använder, operativsystemet i din enhet och din plats.

Blockera annonsspårning

Varje mobil enhet har en unik annons-ID som kan användas för att spåra din information som namn, adress och ålder. Annons-ID kan användas av apputvecklare för att skapa målinriktade annonser som är relevanta för dig. Annonsspårningsfunktionen i Norton Secure VPN skyddar dig och blockerar målinriktad annonsering.

Android eller iOS

1. Öppna Norton Secure VPN.

2. Tryck på ikonen Annonsspårning längst ner på skärmen.

3. På skärmen Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera Annonsspårning.

Annonsspårningsblockeringen fungerar endast när det virtuella privata nätverket är aktiverat.

Norton Secure VPN-app på Windows

1. Öppna programmet Norton Secure VPN på datorn

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i Norton Secure VPN-appen och klicka sedan på Blockera annonsspårning.

3. Under Blockera annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Norton Secure VPN-app på Mac

1. Öppna Norton Secure VPN-appen på datorn.

2. Klicka på ikonen Inställningar på vänster sida i Norton Secure VPN-appen.

3. Under Blockera annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Norton Device Security-produkt på Windows

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

I fönstret Mitt Norton klickar du på rullgardinspilen bredvid Secure VPN och klickar på Annonsspårning.

2. Klicka på fliken Annonsspårning och flytta reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera Annonsspårning.

Norton Device Security-produkt på Mac

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

2. Klicka på listrutan bredvid Secure VPN

3. Klicka på Öppna.

4. På fliken Annonsspårning flyttar du reglaget Blockera annonsspårning för att aktivera eller inaktivera annonsspårning.

Vad är Kill Switch?

Kill switch blockerar eller dödar din internetanslutning om VPN skulle kopplas bort. Detta hjälper till att bibehålla IP-adressens sekretess (nyckeln till att identifiera plats och onlineaktiviteter) och annan personlig information om VPN-anslutningen tappas.

Norton 360-app på Windows

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, väljer du Inställningar från listrutan.

2. I avsnittet Inställningar, intill Kill switch, flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton Secure VPN-app på Windows

1. Öppna Norton Secure VPN-appen på Windows.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i programmet.

3. På fliken Allmänt bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Norton Secure VPN-app på Mac

macOS 12 eller tidigare

1. Klicka på Apple-menyn på Mac-datorns startskärm och klicka på Systeminställningar.

2. I popup-fönstret som visas klickar du på Nätverk på vänster sida av skärmen.

3. I fönstret Nätverk under Övriga tjänster klickar du på Norton.

4. I Norton-fönstret växlar du mellan Anslut på begäran för att aktivera funktionen.

5. Klicka på Tillämpa.

macOS 13

1. Klicka på Apple-menyn på Mac-datorns startskärm och klicka på Systeminställningar.

2. I fönstret Systeminställningar klickar du på VPN på vänster sida av skärmen.

3. I fönstret VPN bredvid Norton klickar du på ikonen Sample alt text.

4. I popup-fönstret som visas i den högra panelen växlar du Anslut på begäran för att aktivera funktionen.

5. Klicka på OK.

Android

1. I Norton Secure VPN-appen trycker du först på menyikonen och sedan på Inställningar.
  2. På sidan Inställlningar bredvid Kill Switch flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

Vad är Wi-Fi-säkerhet?

Wi-Fi-säkerhet i Norton Secure VPN söker igenom trådlösa nätverk som enheten är ansluten till för att upptäcka vanliga nätverkshot såsom man in the middle-angrepp. Funktionen är endast tillgänglig på Android- och iOS-plattformar.

För att Wi-Fi-nätverket ska kunna sökas igenom måste du ge Secure VPN åtkomst till enhetens plats. Vi sparar inte platsinformationen, och vi använder den heller inte för att spåra dig.

Vad är Delad tunnel?

Delad tunnel-funktionen i Norton Secure VPN låter dig säkert styra och kryptera valfria appar genom att välja den trafik du vill utesluta från Secure VPN.

Jag har Norton 360-appen för Windows

1. Öppna Norton Device Security-produkten.

Om du ser fönstret Mitt Norton, intill Secure VPN, klickar du på Inställningar från listrutan.

2. I fönstret Inställningar, intill Delad tunnel, klickar du på ikonen.

3. I fönstret Delad tunnel flyttar du reglaget för att aktivera funktionen.

I avsnittet Undantagen app klickar du på Lägg till och väljer det program som du vill undanta från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på OK i varningsmeddelandet du får.

Nyvalda appar kommer att undantas från Secure VPN-trafiken när du slår på VPN nästa gång.

Varningsmeddelandet visas endast när Secure VPN är aktiverat i Norton 360.

Jag har Norton Secure VPN-appen för Windows

1. Öppna Norton Secure VPN-appen på Windows.

2. Klicka på ikonen Inställningar högst upp i appen och klicka sedan på Delad tunnel.
  3. På sidan Delad tunnel kan du flytta reglaget för att aktivera Exkludera appar från Secure VPN-trafiken.

4. Klicka på Lägg till ett program.

I fönstret Lägg till ännu ett program väljer du programmet som du vill exkludera från Secure VPN-trafiken och klickar på Öppna.

5. Klicka på SLÅ PÅ VPN.

Jag har en Android-enhet

1. Öppna Secure VPN.

2. Tryck på menyikonen högst upp till vänster på skärmen och tryck på Inställningar.
  3. På skärmen Inställningar flyttar du reglaget för att aktivera Delad tunnel.

4. Tryck på Uteslut appar under delad tunnel för att exkludera en app.

5. På skärmen Uteslut appar ska du klicka på för att välja apparna som du vill utesluta från Secure VPN-trafiken.

Stäng av VPN och slå på det igen för att tillämpa ändringarna som gjorts för delad tunnel.

Vad är Automatisk anslutning av VPN?

Funktionen Automatisk anslutning av VPN hjälper till att återansluta automatiskt när Secure VPN-anslutningen försämras.

Vad är Starta vid start?

Funktionen Starta vid start laddar Norton Secure VPN-tjänster när systemet startas.

Om funktionen Automatisk anslutning är i inaktiverat läge måste du ansluta till Norton Secure VPN manuellt efter att appen har startats.