Uppdatera skyddet till den senaste versionen

Att uppdatera till den senaste versionen kan lösa många problem som uppstår med äldre versioner och ge dig:

• Branschledande säkerhet som inte gör datorn långsammare
  • Försvar för din dator och din identitet mot nya typer av internethot
  • Uppdaterat virusskydd

Som standard uppdateras Norton-produkten automatiskt förutsatt att enheten är påslagen och ansluten till internet.

Produktuppdateringar och skyddsuppdateringar

En produktuppdatering skiljer sig från skyddsuppdateringar (som levereras via LiveUpdate).
De viktigaste skillnaderna är följande:

• Produktuppdatering låter dig ladda ner och installera en helt ny version av programmet.
  • Skyddsuppdateringar är filer som håller Norton-produkterna uppdaterade med den senaste skyddstekniken.

Uppdatera Norton-skyddet

Du kan uppdatera Norton till den senaste versionen utan kostnad om du har en aktiv prenumeration. I de flesta fall är detta inte nödvändigt eftersom Norton-produkten automatiskt uppdateras med den senaste versionen.

Windows: LiveUpdate säkerställer att du alltid har de senaste programuppdateringarna installerade. Du kan dock gå till Norton Update Center och kontrollera om en ny version finns tillgänglig.

Android och iOS: Om du använder en mobil enhet måste du söka efter uppdateringar för appen i Play Butik eller App Store. Läs Uppdatera Norton 360-mobilappen till den senaste versionen för detaljerade steg.

Mac: Du kan bara uppgradera om en ny version av Norton Device Security är tillgänglig. Du kan dock köra LiveUpdate när som helst för att få de senaste hotdefinitionerna och mindre programförbättringar. LäsUppgradera till den senaste Norton-versionen för att skydda Mac-datorn bättre för detaljerade anvisningar.

Uppdatera från ditt konto

1. Logga in på ditt konto.
    Om du inte kommer ihåg kontolösenordet klickar du på Har du glömt lösenordet? och följer anvisningarna på skärmen för att återställa det.
  2. På sidan Säkerhet för digitala enheter väljer du enheten och klickar på Uppdatera bredvid skyddet som du vill uppdatera.
    Om du redan har den senaste versionen installerad visas inte uppdateringsalternativet.

Uppdatera från Norton Update Center

Du kan också uppdatera produkten genom att följa anvisningarna nedan:

Tillämplig för Windows, Android och iOS.

1. Gå till Norton Update Center.
  2. Klicka på Uppdatera allt nu.
    Ladda ner programmet manuellt om nedladdningen inte startar automatiskt.
  3. Klicka på Kör i fönstret Ladda ner fil – säkerhetsvarning.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips och bästa praxis

• Om du använder en äldre version av en Norton-produkt rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste versionen.
  • Om du försöker ladda ner skyddet från en tjänsteleverantör går du tillbaka till leverantörens webbplats och följer anvisningarna för att hämta den senaste versionen av produkten.
  • Prenumerationsstatusen ändras inte när du uppdaterar produkten till den senaste versionen. Om du t.ex. har 200 dagar kvar på prenumerationen och uppdaterar till den senaste versionen av Norton-produkten kommer du att ha 200 dagar kvar även efter uppgraderingen.