Funktioner i Norton Utilities Ultimate

Använd Norton Utilities Ultimate för att se till att din Windows-dator fungerar som den ska. Med en omfattande uppsättning verktyg kan du rensa och reparera din Windows-dator, förbättra processhastigheten och surfa snabbare på nätet.

Med Norton Utilities Ultimate kan du göra din Windows-dator snabbare och frigöra värdefullt lagringsutrymme genom att ta bort onödiga appar, program och överbliven data. Automatiserad datorrensning och optimering ser till att din Windows-dator fungerar som den ska och ger bättre prestanda utan att du behöver tänka på underhållsuppgifter. Du får också ökad integritet på nätet genom borttagning av tillfälliga webbläsarfiler och cookies som annonsörer kan använda för att spåra ditt beteende.

Norton Utilities Ultimate hjälper dig att:

• Automatiskt optimera Windows-datorns processorkraft, minne och hårddisk när du startar krävande appar för att ge dig en smidigare spel-, redigerings- och strömningsupplevelse

• Rensa din Windows-dator och göra den snabbare genom att korrigera vanliga problem som kan orsaka frustrerande sänkningar av datorns hastighet eller krascher

• Identifiera och hjälpa till att ta bort oönskade program som gör din dator långsammare

• Frigöra utrymme på hårddisken så att du får snabbare åtkomst till program

• Bibehålla din digitala integritet genom att göra det möjligt för dig att radera dina webbläsardata

• Hålla dina lokala enhetsdata privata genom att ändra operativsystemets inställningar

Viktiga funktioner och fördelar

• Processer: Stäng av program som körs automatiskt i bakgrunden för att förhindra att de saktar ner din Windows-dator vid start och påverkar hastigheten och prestandan för dina dagliga uppgifter.

• Skräpfiler i systemet1: Över tid skapar ditt Windows-system och de appar du använder föråldrade och värdelösa filer som stjäl utrymme på din hårddisk. Du kan bli av med dessa skräpfiler i systemet, även de irriterande överblivna filerna som finns kvar efter att du har avinstallerat en app.

• Avinstallationsprogram2 och Avinstallationssimulator: Identifiera onödiga och oönskade program som blockerar din Windows-dator och som du enkelt kan avinstallera för att få mer utrymme för de program du faktiskt använder. Du kan använda avinstallationssimulatorn för att se hur det skulle påverka din Windows-dator om du avinstallerade en viss app.

• Automatisk rensning: Schemalägg regelbunden rensning av din Windows-dator för att automatiskt ta bort skräpfiler i systemet och webbläsardata. Ställ in detta en enda gång enligt dina egna önskemål och slappna sedan av i vetskapen om att vi har koll på allt och håller ordning på din Windows-dator.

• Webbläsardata: Din webbläsare registrerar och håller reda på vart du tar vägen på nätet och vad du gör. Ibland kan detta vara användbart, men det tar också upp utrymme på din hårddisk och kan äventyra din integritet och sekretess på nätet. Genom att rensa dina webbläsardata gör du det svårare för andra att spåra dina aktiviteter på nätet.

• Dataradering: Ta bort data så att andra inte kan hämta dem. Gör mer än standardmetoder som bara tar bort filer. Dataradering använder avancerad teknik som skriver över faktiska data, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att återställa dem.

• Dataräddning: Återställ förlorade och raderade data3. Hitta borttagna filer och försök att återställa dem innan de skrivs över. Dataräddning gör det möjligt att återställa borttagna filer och data som har förlorats på hårddiskar, USB-enheter och minneskort.

• Korrigera fel: Skanna dina Windows-inställningar och korrigera eventuella suboptimala inställningar för att säkerställa att du har de optimala inställningarna för prestanda, skydd och integritet.

• Ångringscenter4: Du kan återställa ändringarna som gjorts av Norton Utilities Ultimate.

Friskrivningar

Norton Utilities Ultimate är endast tillgängligt på Windows 11, 10, 8.1, 8 eller 7 (både 32-bitars- och 64-bitarsversioner), exklusive Windows on ARM, i S-läge, Mixed Reality, Mobile, IoT (sakernas internet), Starter och RT-utgåvorna.

1Fungerar endast på hårddiskar som inte är av typen SSD.

2Fungerar offline men med en internetanslutning kan det ge den senaste rankningen av program och filer som kan raderas.

3Filer som tas bort med verktyget Dataradering i Norton Utilities Ultimate kan inte återställas.

4Webbläsardata och skräpfiler i systemet som tas bort kan inte återställas med Ångringscenter.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230412173556176
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 31/10/2023