Funktionen Apprådgivare i Norton Mobile Security

Norton Mobile Security - Apprådgivaren skyddar dig genom att varna för installerade appar som kan läcka personlig information, visar popupreklam i din enhet, förbrukar batteriet och uppvisar ovanligt beteende. Den söker igenom din enhet genom att utföra en molnbaserad omdömessökning och varnar för installerade appar via en risköversikt.

Dessa appar har klassificerats att ha Bristande sekretess beroende på följande beteende:

• Personliga data delas - visar information, så som personliga kontouppgifter, kontaktuppgifter, SIM-kortsinformation, inställningsinformation, installerade appar samt plats- och/eller enhetsinformation när denna delas med den installerade appen.

• Annonsvisning - informerar dig om reklam visas i själva appen, eller om appen visar reklam i ditt meddelandefält eller placerar reklamikoner på din startskärm.

• Dataanvändning i bakgrunden - bedömer appen efter dess benägenhet att överföra mobildata eller förbruka bandbredd i bakgrunden när den inte används.

Vissa Android-appar och deras tillhörande tjänster är utformade så att de behöver bakgrundsdata för att fungera korrekt.

• Ovanliga beteenden har upptäckts - visar information när en app utför en oväntad aktivitet som upptäcks på din enhet.

• Batterianvändning i bakgrunden - visar appar som använder platsinformation och ofta uppdateras i bakgrunden och kanske belastar batteriet även när själva appen inte är öppen.

När du installerar Norton Mobile Security och gör den första konfigurationen söker Apprådgivaren automatiskt igenom alla installerade appar på din enhet och varnar för risker, om sådana påträffas. Du kan då välja att lita på eller avinstallera appen.

Du kan även aktivera apprådgivaren för Google Play för att automatiskt söka igenom appen innan du installerar den från Google Play.