Konfigurera brandväggsregler för ett program på Mac

Program som körs på din Mac ansluter till internet för att ladda ner uppdateringar eller skicka information om ett program. När du exempelvis öppnar Apple iTunes ansluter programmet till internet för att hämta den senaste informationen om iTunes-butiken. Om du litar på programmet kan du tillåta det att ansluta till internet.

Under vissa omständigheter kanske du vill neka internetåtkomst för en del program. Du kanske får ett meddelande från Norton-produkten om ett program som försöker ansluta till internet. Du kan blockera internetanslutningen till programmet för att hindra det från att skicka eller ta emot skadlig information.

Du kan konfigurera åtkomst till internet för ett program i fönstret Programblockering. Det markerade programmet visas i listan Inställningar i fönstret Programblockering. Programnamnet och brandväggsinställningarna som du valde visas i listan Inställningar i fönstret Programblockering.

Konfigurera brandväggsregler för ett program

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Avancerat eller Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Brandvägg i den vänstra panelen.

4. Klicka på inställningsikonen på raden Programblockering.

5. Klicka på Lägg till program i fönstret Programblockering.

Om programmet inte visas i listan klickar du på Annat för att söka efter det.

6. Välj önskat program i dialogrutan Välj program.

7. Klicka på Välj.

Namnet på programmet som du lade till visas i listan Inställningar i fönstret Programblockering.

8. Klicka på Klar.