Läs mer om Apprådgivare i Norton 360 för Android

Apprådgivare skyddar enheten genom att varna för installerade appar som kan läcka personlig information. Den molnbaserade omdömessökningen varnar dig för installerade appar och hjälper dig att ta bort malware-appar, och du kan också se hur stor mängd personuppgifter apparna samlar in.

Apprådgivare analyserar apparna som du har installerat från Google Play baserat på olika säkerhets- och sekretessvillkor. Den ger dig sedan insikt i potentiella risker kopplade till dessa appar. Vi rekommenderar att du läser appens insikter noggrant innan du bestämmer dig för att lita på eller avinstallera appen från enheten.

Dessa appar har klassificerats som innehållande sekretessproblem beroende på följande beteende:

• Appar som samlar in data – samlar in din personliga information så som personlig kontoinformation, kontaktuppgifter, information om inställningar, information om installerade appar, samt använder känsliga behörigheter.

• Potentiellt riskfyllda appar – listar appar som kan sakna en sekretesspolicy och som kan kräva känsliga eller oväntade behörigheter.

• Malware-appar – listar appar som kan äventyra din sekretess eller säkerhet och som är utformade för att skada din enhet.

När du installerar Norton 360-appen och gör den första konfigurationen söker Apprådgivare automatiskt igenom alla installerade appar på enheten och varnar för risker, om sådana påträffas. Baserat på rekommendationen kan du sedan lita på eller avinstallera appen. Om du tror att Norton felaktigt har identifierat en app som riskfylld eller misstänkt kan du rapportera det till oss. Läs Svara på identifieringar från Apprådgivare i Norton 360 för Android för mer information.

Du kan inte lita på eller rapportera appar som listas under kategorin Malware-appar.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230714121025571
Operativsystem: Android
Senast ändrat: 26/02/2024