Svara på identifieringar från Apprådgivare i Norton 360 för Android

Apprådgivare analyserar apparna som du har installerat från Google Play baserat på olika säkerhets- och sekretessvillkor. Den ger dig sedan insikt i potentiella risker kopplade till dessa appar. Vi rekommenderar att du läser appens insikter noggrant innan du bestämmer dig för att lita på eller avinstallera appen från enheten.

Baserat på rekommendationen kan du sedan lita på eller avinstallera appen.

Rapportera ett falskt positivt resultat för appar som samlar in data och potentiellt riskabla appar till Norton

Om du tror att Norton felaktigt har identifierat en app som riskfylld eller misstänkt och vill rapportera det till oss, ska du följa stegen nedan:

1. Starta Norton 360-appen.

2. Tryck på Säkerhet och tryck sedan på Appsäkerhet.

3. Under Appar som samlar in data och avsnittet Potentiellt riskabla appar trycker du på appen som du vill rapportera till Norton.

4. I det övre högra hörnet trycker du på report_issue-ikonen och sedan på Rapportera ett problem.

5. Under Vilket problem har du? (obligatoriskt) trycker du och väljer alternativet från listrutan. Om problemtypen inte finns i listrutan har du alternativet att beskriva problemet i avsnittet beskrivning.

6. Tryck på Skicka.

7. I bekräftelsevarningen trycker du på OK.

Nortons mobilteam analyserar appen och uppdaterar sekretesspoängen.

8. Du kan också välja att lita på appen så att Norton kan lägga till den i listan över betrodda appar. Tryck på appen som du vill lita på och tryck sedan på Lita på app.

Om du inte litar på appen efter att ha läst igenom sekretessrapporten kan du behöva avinstallera appen. Om du vill avinstallera en app trycker du på appen, och sedan trycker du på Avinstallera

Svara på Apprådgivares identifieringar av Malware-appar

Vi rekommenderar att du avinstallerar appar som listas under kategorin Malware-appar. Om du tror att Norton felaktigt har identifierat en app som riskfylld eller misstänkt och vill rapportera det till oss, ska du följa stegen nedan:

1. Om du har fått en varning om malware från Norton trycker du på Inte malware? i varningsmeddelandet. Gå sedan till steg 5.

Malware_alert
  2. Om du har stängt varningen om malware ska du starta Norton 360-appen.

3. Tryck på Säkerhet och sedan på Appsäkerhet.

4. Under avsnittet Malware-appar trycker du på rapportera.

report
  5. Under App eller fil på skärmen Rapportera falskt positiva resultat ska du välja den app som du vill rapportera till Norton.

6. I beskrivningsavsnittet måste du beskriva och förklara varför du tror att den upptäckta appen inte är malware.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20230714120802209
Operativsystem: Android
Senast ändrat: 26/02/2024