Underhållsläge för Mac OS X 10.10.x och 10.11.x för Norton Device Security

Vi har flyttat versionerna av vår säkerhetsprogramvara för Mac 10.10.x (Yosemite) och Mac 10.11.x (El Capitan) till underhållsläge. Mer information om beslutet och hur det potentiellt påverkar dig finns i den här artikeln.

Varför flyttas Mac 10.10.x och 10.11.x till underhållsläget?

• Apple slutade stödja Mac OSX 10.10.x och 10.11.x från och med augusti 2017 respektive december 2018.

• Versioner av Mac OSX som inte stöds får inte längre programuppdateringar från Apple som förbättrar stabiliteten och säkerheten för Mac OSX.

• Det blir allt svårare för programvaruutvecklare som oss att tillhandahålla nya funktionsförbättringar för operativsystem som inte stöds.

Vilka tjänster fortsätter i underhållsläget?

• Norton-säkerhetsprogramvaran kommer att fortsätta ta emot de senaste malware-definitionerna via LiveUpdate, tillsammans med sårbarhetsuppdateringar och kompatibilitetskorrigeringar.

• Du kommer att fortsätta att dra nytta av Virus Protection Promise*, om det är tillämpligt.

Vilka tjänster upphör eller ändras i underhållsläget?

Nortons säkerhetsprogramvara får inte längre de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Mac OSX (Mac OSX 10.12.x och senare) får.

Kontakta Kundtjänst och support för hjälp med att lösa det här problemet.

* Virus Protection Promise: För att vara berättigad måste du ha en kvalificerande prenumeration som förnyas automatiskt. Om en Norton-expert inte lyckas ta bort viruset från enheten kan du få en fullständig återbetalning av det pris du har betalat för den aktuella perioden för den kvalificerande prenumerationen. Om du har ett paket (en kvalificerande prenumeration från Norton köpt tillsammans med ett annat erbjudande från Norton eller tredje part), begränsas återbetalningen till tillverkarens rekommenderade återförsäljningspris för den kvalificerande prenumerationen för aktuell period, under förutsättning att det totala priset för paketet inte överskrids. Detta är en nettoåterbetalning. Eventuella erhållna rabatter och återbetalningar, kostnader för leverans och hantering samt tillämpliga skatter dras av, utom i vissa delstater och länder där kostnader för leverans och hantering samt skatter återbetalas. Återbetalning görs inte för skador som uppstår till följd av virus. Se Norton.com/virus-protection-promise för ytterligare information.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v20220216122109531