Visa och svara på varningar gällande säkerhet för digitala enheter i Norton 360-appen på mobil enhet

Jag har en Android-enhet

Funktionen säkerhet för digitala enheter i Norton 360-appen varnar dig för och hjälper till att skydda enheten mot:
  • Rotade enhetsinställningar

• Otillförlitliga certifikat

• Inaktivera USB-felsökning och alternativet okända källor

• KRACK-sårbarhet (Key Reinstallation Attacks)

• Konfigurera låsskärm och fingeravtryckslås för enheten

Du kan också använda skyddsrapporten för att se antalet operativsystemrisker som Norton 360 har upptäckt under de senaste 30 dagarna.

Visa och svara på varningar om säkerhet för digitala enheter

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Om du ser alternativet Säkerhet i Norton 360-appens huvudskärm ska du trycka på Säkerhet. Annars går du till steg 3.

3. Tryck på Säkerhet för digitala enheter.

4. Beroende på vilken säkerhetsvarning för digitala enheter som visas nedan kan du följa stegen för att lösa säkerhet för digitala enheter-varningen korrekt.

Alla varningar gällande säkerhet för digitala enheter som nämns nedan är inte tillgängliga på alla Android-enheter.

Åtgärda USB-felsökning är aktiverat

1. I varningen USB-felsökning är aktiverat trycker du på Korrigera nu.

2. På skärmen Alternativ för utvecklare, bredvid USB-felsökning, flyttar du reglaget för att inaktivera funktionen.

Åtgärda Okända källor aktiverade

1. I varningen Okända källor aktiverade trycker du på Korrigera nu.

2. Beroende på Android OS-versionen gör du följande:

• På Android 7.x eller tidigare enheter, på skärmen Säkerhet, bredvid Okända källor, flyttar du reglaget för att inaktivera funktionen.

• På Android 8.x eller senare enheter, på skärmen Installera okända appar, bredvid Tillåt från denna källa, flyttar du reglaget för att inaktivera funktionen.

Åtgärda Låsskärmen är inte inställd

1. I varningen Låsskärmen är inte inställd trycker du på Korrigera nu.

2. På skärmen Upplåsningsval eller Välj skärmlås trycker du på ditt önskade skärmlåsalternativ och följer sedan anvisningarna på skärmen.

För bättre skydd rekommenderar vi att du konfigurerar skärmlåstyp och väljer ett av alternativen lösenord, PIN eller mönster.

Åtgärda Fingeravtryckslåset är inte inställt

1. I varningen Fingeravtryckslåset är inte inställt trycker du på Korrigera nu.

2. Om du uppmanas till det måste du ange enhetens PIN, om du redan har ställt in ett lås för enheten.

3. På skärmen Välj skärmlås trycker du på ditt önskade skärmlåsalternativ och följer sedan anvisningarna på skärmen.

Du kan använda alternativet Ignorera för att lösa ovanstående varningar gällande säkerhet för digitala enheter senare. Om du vill se varningen igen ska du svepa upp Ignorerade risker längst ner på skärmen Säkerhet för digitala enheter och sedan trycka på Visa igen.

Visa aktivitetsrapport för säkerhet för digitala enheter

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Längst ner på huvudskärmen i Norton 360-appen ska du trycka på och dra upp alternativet Skyddsrapport.

3. Under avsnittet Säkerhet för digitala enheter kan du se antalet operativsystemrisker som Norton 360 har upptäckt.

Jag har en iOS-enhet

Funktionen säkerhet för digitala enheter i Norton 360-appen varnar dig för och hjälper till att skydda enheten:
  • Uppgradering av operativsystem

Norton 360-appen upptäcker och meddelar dig om enhetens operativsystem är föråldrat och tillhandahåller steg för att uppdatera operativsystemet till den senaste versionen.

Operativsystemuppdateringar kan innehålla viktiga säkerhetskorrigeringar som innehåller det mest aktuella skyddet. Se till att du har den senaste versionen av operativsystemet installerat på din enhet.

• Lösenkodsidentifiering

Norton 360-appen varnar dig om du inte har ställt in en lösenkod för enheten så att ingen kan komma åt dina personliga uppgifter.

Du kan också använda skyddsrapporten för att se antalet operativsystemrisker som Norton 360 har upptäckt under de senaste 30 dagarna.

Visa och svara på varningar om säkerhet för digitala enheter

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på Säkerhet och tryck sedan på Säkerhet för digitala enheter.

3. Beroende på vilken säkerhetsvarning för digitala enheter som visas nedan kan du följa stegen för att lösa säkerhet för digitala enheter-varningen korrekt.

Varning gällande att åtgärda att lösenkod inte har upptäckts

För bättre skydd rekommenderar vi att du konfigurerar en lösenkod för enheten.

Gör något av följande i varningsmeddelandet Ingen lösenkod upptäckt:

• Tryck på Korrigera nu, visa stegen för att lösa problemet och tryck sedan på Öppna inställningar > Face ID och lösenkod > Slå på lösenkod > Ange och bekräfta lösenkoden.

• Tryck på Ignorera för att lösa problemet senare. Om du vill se varningen igen ska du trycka och dra upp alternativet Ignorerade risker längst ner på skärmen Säkerhet för digitala enheter.

Varning gällande att åtgärda föråldrat operativsystem

Gör något av följande i varningsmeddelandet Föråldrat operativsystem:

• Tryck på Korrigera nu, visa stegen för att lösa problemet och tryck sedan på Öppna inställningar > Allmänt > Programuppdatering > Ladda ner och installera.

• Tryck på Ignorera för att lösa problemet senare. Om du vill se varningen igen ska du trycka och dra upp alternativet Ignorerade risker längst ner på skärmen Säkerhet för digitala enheter.

Visa aktivitetsrapport för säkerhet för digitala enheter

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Längst ner på huvudskärmen i Norton 360-appen ska du trycka på och dra upp alternativet Skyddsrapport.

3. Under avsnittet Säkerhet för digitala enheter kan du se antalet operativsystemrisker som Norton 360 har upptäckt.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v137722461
Operativsystem: iOS