Konfigurera appsäkerhets- och internetsäkerhetsfunktioner i Norton 360-appen på Android-enheten

Du kan konfigurera funktionerna appsäkerhet och internetsäkerhet på din mobila enhet för att skydda den från appar som innehåller risker och internethot. Funktionerna omfattar:

• Apprådgivare för Google Play: Söker igenom och meddelar dig om appar innehåller risker innan du installerar dem från Google Play.

• Realtidssökning: Söker automatiskt igenom och skyddar enheten bättre från malware och riskfyllda appar.

• Återställning efter utpressningsprogram: Söker igenom appar efter utpressningsprogram som låser skärmlåset och därmed enheten tills en betalning görs och kryptografiskt utpressningsprogram som krypterar värdefullt innehåll för att hålla filer som gisslan.

• Safe Web: Hjälper till att upptäcka och varnar dig om vilseledande webbplatser innan du besöker dem.

• Safe Search: Norton Safe Search visar Norton Secured-omdömen för en webbplats i sökresultaten för att hjälpa dig att identifiera och filtrera ut misstänkta webbplatser.

Norton Safe Search tillhandahåller inte ett säkerhetsomdöme för betalda sökresultat (sponsrade länkar) och filtrerar inte bort potentiellt osäkra sponsrade länkar från sökresultaten.

Du kan även använda Skyddsrapportkortet för att se en översikt av de aktiviteter som Norton 360-appen har utfört under de senaste 30 dagarna för att skydda enheten mot:

• Skadliga webbplatser

• Malware och potentiellt skadliga appar

Konfigurera funktionerna appsäkerhet och internetsäkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Tryck på säkerhet och tryck sedan på ikonen permission_setup i det övre högra hörnet av Norton 360-appens huvudfönster.

3. På skärmen Installation av behörighet trycker du på Kom igång.

4. Tryck på Slå på och tryck sedan på Installerade tjänster eller Norton 360-tjänst.

5. Bredvid alternativet Använd Norton 360-tjänsten flyttar du reglaget för att slå på det och trycker sedan på Tillåt eller OK. Gå tillbaka till Norton 360-appen.

6. På skärmen Behörighetsinställningar trycker du på Tillåtunder Kör i bakgrunden.

7. I bekräftelsevarningen trycker du på Tillåt.

8. På skärmen Behörighetsinställningar trycker du på Slå på.

9. Flytta reglaget för att aktivera behörigheten eller rulla ner och tryck på Norton 360. Bredvid alternativet Tillåt visning över andra appar flyttar du reglaget till på. Gå tillbaka till Norton 360-appen.

10. På skärmen Behörighetsinställningar trycker du på Tillåtunder Platsbehörighet. Tryck på När du använder appen eller Tillåt hela tiden.

11. På skärmen Behörighetsinställning under Visa information om Wi-Fi-nätverk trycker du på Slå på. Bredvid alternativet Använd plats flyttar du reglaget till på.

Visa rapportkortet för appsäkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Längst ner på huvudskärmen i Norton 360-appen ska du trycka på och dra upp alternativet Skyddsrapport.

3. Under avsnittet Appsäkerhet kan du se antalet säkra och potentiellt skadliga appar som Norton 360 har upptäckt.

Konfigurera Safe Search

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Om du ser alternativet Säkerhet i Norton 360-appens huvudskärm ska du trycka på Säkerhet. Annars går du till steg 3.

3. Tryck på internetsäkerhet.

4. Under Mer skydd trycker du på Installation krävs.

5. På skärmen Lägg till en genväg trycker du på Lägg till genväg och sedan på Lägg till automatiskt. En genväg skapas på startskärmen på enheten.

6. Svep till höger och tryck på Lägg till ett sökfält på skärmen Lägg till sökfält. Norton Safe Search-fältet läggs till i meddelandefältet för snabb åtkomst till Safe Search.

7. Tryck på Slutför.

Visa aktivitetsrapport för internetsäkerhet

1. Starta Norton 360-appen från startskärmen.

2. Längst ner på huvudskärmen i Norton 360-appen ska du trycka på och dra upp alternativet Skyddsrapport.

3. Under avsnittet internetsäkerhet kan du se antalet säkra och skadliga webbplatser som Norton 360 har upptäckt.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v137722459