Systemrådgivaren i Norton Mobile Security visar en KRACK-sårbarhetsvarning

Systemrådgivaren genomsöker din enhet och varnar för kända sårbarheter som KRACK, samt opålitliga certifikat som hittas. Den kontrollerar också om enheten är rotad. Systemrådgivare ger dig råd om hur du åtgärdar problem, om några upptäcks.

KRACK-sårbarheten (Key Reinstallation Attacks) gör att angripare får åtkomst till viktig information som kreditkortsnummer, lösenord och alla e-postmeddelanden som överförs via Wi-Fi-nätverk. Angripare kan potentiellt också tillåtas att smitta dina enheter med malware eller utpressningsprogram Mer information om KRACK-sårbarheten finns i Vilka åtgärder behöver du vidta för WPA2 Wi-Fi-nätverkssårbarheten.

Åtgärda KRACK-sårbarheten genom att installera alla tillgängliga uppdateringar av inbyggd programvara och andra programuppdateringar på samtliga Wi-Fi-aktiverade enheter. Kontakta enhetens tillverkare för mer information.

Vi rekommenderar även att du använder en VPN-tjänst för att skydda dina enheter när du är ansluten till ett osäkert Wi-Fi-nätverk. Läs mer om Funktioner i Norton Secure VPN.

Om du inte vill bli påmind om den här sårbarheten igen trycker du på Ignorera i Systemrådgivarens varningsfönster för KRACK för att lägga till den i Ignorera-listan.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v125547031_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Android
Senast ändrat: 03/06/2019