Meddelande: ”...Du har inte slutfört installationen och datorn är inte skyddad...” på Mac

Läs Lös problem med upprepade Norton-uppmaningar om fullständig diskåtkomst när du öppnar Norton på macOS 13 om du ser en upprepad Norton-uppmaning om fullständig diskåtkomst när du öppnar Norton-produkten efter att du har uppgraderat Mac till macOS 13 (Ventura).

När du installerar den senaste versionen av Norton-produkten måste du konfigurera säkerhets- och integritetsinställningarna för att tillåta Norton-systemtillägg. Om du inte slutför dessa steg dyker det här felmeddelandet upp och uppmanar dig att slutföra konfigurationen och installationen.

För att åtgärda problemet ska du välja något av följande, beroende på operativsystemet:

Jag har macOS X Catalina (10.15.x) eller senare

1. Klicka på Slutför installationen i Nortons meddelandefönster.

2. I Nortons installationsfönster som visas klickar du på Öppna inställningar.

Om du redan har installerat en Norton-produkt och installerar en uppdatering klickar du på OK i fönstret Uppdatering slutförd och hoppar till steg 7.

3. Om du ser varningen Systemtillägg blockerat klickar du på Öppna säkerhetsinställningar.

4. Klicka på låsikonen längst ned i fönstret Säkerhet och integritet.

5. Ange lösenordet för administratörskontot och klicka sedan på Lås upp.

6. Klicka på Tillåt i Norton-meddelandet, gå tillbaka till Norton-installationsfönstret och klicka sedan på Fortsätt.

Allow System Extensions

Om du inte ser knappen Tillåt stänger du och öppnar fönstret Säkerhet och integritet för att se knappen Tillåt.

7. I Nortons installationsfönster klickar du först på Fortsätt och sedan på Tillåt för att tillåta att Norton Device Security-produkten övervakar alla nätverksaktiviteter och blockerar skadliga webbplatser från att få åtkomst till Mac-datorn.

8. I Nortons installationsfönster klickar du på Öppna inställningarna för att ge Norton Device Security-produkten åtkomst till din disk för bättre skydd.

9. I fönstret Säkerhet och integritet ser du till att alternativet Norton-systemtillägg är aktiverat. Gå tillbaka till Nortons installationsfönster och klicka på Slutför.

Jag har macOS High Sierra (10.13.x) till macOS Mojave (10.14.x)

1. I Nortons huvudfönster under uppmaningen ”Du är utsatt för risk” klickar du på Öppna nu eller Klicka här.

2. Klicka på Tillåt i fönstret Säkerhet och integritet bredvid meddelandet om att Norton-programmet har blockerats. Klicka på låsikonen längst ner till vänster och skriv ditt administratörslösenord för att autentisera om alternativet Tillåt är gråmarkerat.

Om du inte ser knappen Tillåt stänger du och öppnar fönstret Säkerhet och integritet för att se knappen Tillåt.

3. I Norton Security-installationsfönstret. klicka på Fortsätt.

4. Slutför installationen genom att klicka på Starta om.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v123818075