Norton fortsätter att skydda Windows Vista när Microsofts support upphör

Microsoft har officiellt meddelat att supporten upphörde för Windows Vista den 11 april 2017. Dina Norton-produkter fortsätter ändå att stöjda Windows Vista under en överskådlig framtid.

Säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten får inte längre de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Windows (Windows 10, Windows 8 och Windows 7) får. Däremot kommer ditt Norton säkerhetsprogram att med LiveUpdate fortsätta ta emot de senaste malware-definitionerna, sårbarhetsuppdateringarna och kompabilitetskorrigeringarna. Webbläsartillägget Identity Safe stöds inte längre på Windows Vista. Mer information finns i Norton Underhållsläge för Windows XP och Windows Vista.

Du bör dock tänka på att en viktig aspekt av att skydda datorn, förutom att ha aktuella säkerhetsprodukter, är att uppdatera den med de senaste versionerna av Service Pack och korrigeringar för operativsystemet.

Som Microsoft meddelade kommer de inte längre att ge ut korrigeringar för Windows Vista. Därför kan dessa datorer bli mål för webbrottslingar, i synnerhet om nya sårbarheter i operativsystemet upptäcks. Windows Vista kan vara mottagligt för virus och risker som senare versioner av Windows är immuna mot, beroende på de aktuella hotens beskaffenhet. Därför rekommenderar vi starkt att du så snart som möjligt uppgraderar din Windows Vista-dator till ett operativsystem som stöds.

1Källa: https://support.microsoft.com/en-us/help/22882/windows-vista-end-of-support

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v121103027
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 03/06/2019